Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 3
  • Accès: 5

Модель психіки ЕСЕ - Гюго

Етично-Сенсорний Екстраверт    1 квадра
Псевдонім - Гюго Практик
Тварина - мангуст Флегматик

Ентузіаст. Організатор свят, полум’яний. Життєлюб

Раціональність Працює дуже старанно, підтримує певний і достатньо високий ритм, темп життя, робить усе швидко, і його дратує, коли люди роблять щось неквапом. Однак цей ритм досить негнучкий - не розуміє, коли треба пригальмувати, перечекати (натура, яка захоплюється!) і обурюється, коли йому на це вказують.

Екстравертність Невтомний, постійно активний, увесь час серед людей, увесь час - у русі. Особисте життя важить більше, ніж кар'єра: діти - то святе, далі йдуть - сім'я, друзі і нарешті робота. З огляду на це, сприймається як парадокс те, що   часто бере шлюб з розрахунку, причому такі шлюби виявляються не такими вже невдалими - чи то розрахунок зроблено правильно, чи то, володіючи своїми емоціями, ловить, кого треба. При всій своїй товариськості - в чомусь індивідуаліст, для себе всього добивається своєю працею, не сподівається на допомогу іншого, близьких друзів мало - не завжди легко витримати його емоційний пресинг.

1. Етика поведінки

Добре розбирається в емоціях людей, власних почуттях, знає, коли вони щирі. Ненавидить фальш, байдужість, грубість, безтактність. Емоції сильні, колоритні, нерідко й владні - це людина дії: енергійна, рішуча, напориста.. Приємний співрозмовник, знаходить підхід до будь-кого. Даючи радість іншим, радіє сам. Полюбляє застілля, розваги, вміє зрозуміти, захопитися, схвалити, поспівчувати. Вірить людям, не заздрісний, радіє успіхам інших, уміє зробити комплімент поглядом, легко вступає в контакт з людьми - завжди ініціатор у спілкуванні. Тягнеться до людей, до колективу. Життєрадісний, природно розкутий, подобається бути в гущі народу.

2. Сенсорика відчуттів

Жваво й емоційно відгукується на всіляке починання, яке підтримує енергійно. Створює для себе і близьких атмосферу комфорту, достатку, радості і витонченості, дуже гостинний, завжди доладно, акуратно і з вигадкою одягнений. Інстинктивно і блискавично орієнтується у тонкощах етикету, багато уваги приділяє зовнішності.

3. Логіка ділова

У роботі не розрізняє цікаве та нецікаве - її треба зробити і край. Якщо вирішив чогось добитись, обов'язково доведе справу до кінця. Завжди прагне до довершеності, гармонії: те, що зробив - не лише якісне, але й красиве. Добивається справжньої досконалості в зовнішньому вигляді своїх творінь. У глибині душі точить сумнів щодо особистого вміння впоратися зі справою (хоча має самовдоволений вигляд), тому прихильно ставиться до схвалення своєї роботи.

4. Інтуїція часу

Намагається встигнути все зробити, але не вистачає часу. Боїться запізнитися, бо не вміє управляти часом і таки спізнюється. З пересторогою ставиться до принципово нових рішень, які вимагають відмови від випробуваних методів. До змін ставиться з тривогою. Погоджується на зміни лише тоді, коли доводять їхню необхідність.

5. Логіка структурна

Розсудливий, тверезо дивиться на життя, недовірливо ставиться до теоретичних або ідеологічних вивертів, консервативний, не шукає і не любить нові рішення, надає перевагу випробуваним шляхам або таким, які схвалює більшість; радикальні реформи не завжди зрозумілі, не довіряє новим методам.

6. Інтуїція можливостей

Оптимістичний фаталіст - вірить у щасливу зірку для себе і своїх близьких, спроби переконати в іншому сприймає вкрай вразливо, "каркання" інших виводить з рівноваги. Не любить скептиків, книжки з нещасливим кінцем, тяжкі фільми. У життєвих питаннях поворотного плану (шлюб, розлучення) ні з ким не радиться, швидко їх вирішити не може, вагається, багато розмірковує, як краще вчинити, роздумуючи при цьому постійно, ніби відключається від світу, не чує оточуючих. складні питання вирішує наодинці - люди дуже відволікають.

7. Етика емоцій

Важлива проблема - вміння поставити свої емоції під контроль. Як правило, йому легко позбавитися гнітючого настрою, але дехто може бути довго захопленим і негативними емоціями, серйозну трагедію переживати роками. Стежить за враженням, яке справляє на оточуючих - йому важливо, до якої категорії людей його віднесуть, гарний на офіційному рівні - не розгубиться, вміє себе подати і організувати ставлення до себе. Сам дуже чітко розподіляє людей на групи, при всій своїй гостинності уважно стежить - кого запросити, а кого - ні.

8. Сенсорика вольова

Вимогливий, наполегливий, послідовний. Може проявляти волю: вичікує момент, щоб визначити мету, тільки-но визначить її - невтримно рухається до неї. У квартирі, машині, коморі - ідеальний порядок і чистота; краса і комфорт вимагають грошей - активно їх здобуває. Настійливо захищає інтереси - свої та близьких. 


В тему:

Етико-сенсорний екстраверт (ЕСЕ) – ESFJ

1. Етико-сенсорний Екстраверт, (Популяризатор)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...