Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Матері учасників АТО звинуватили Міноборони в бездіяльності

Біля сотні солдатських матерів у відкритому листі на ім'я Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка звинуватили Міністерство оборони у бездіяльності. Вони також прагнуть дізнатися, чому військкомати продовжують набирати в армію не професійних військових, які мають бойовий досвід, а недосвідчених юнаків.

 

"На фронті, в зоні АТО ситуація сьогодні близька до катастрофи. Кожна осіння ніч нагадує нам, що наші бійці потерпають - у них немає теплих речей, спальників, систем обігріву. Кожен новий обстріл і нове порушення перемир'я нагадує, що у наших дітей немає в достатній кількості ні зброї, ні ліків. Ми молимося на волонтерів, тому що вони який уже місяць рятують армію від катастрофи. Нам, по суті, допомагає вся країна, але тільки не держава. Де ж міністерство оборони? Де служби постачання? Чому сини політиків йдуть у депутати, на високі посади, а наші сини сплять на холодній землі, прикриваючись від холоду лише обіцянками генералів? Замість того, щоб протистояти ворогу розумно та професійно, ви прикриваєте прорахунки українського військового командування тілами наших дітей. Прохаємо, не робіть з них "гарматне м'ясо!", - наголошується у листі.

Також солдатські матері з своєму зверненні прагнуть дізнатися, чому військкомати продовжують набирати в армію не професійних військових, які мають бойовий досвід, а недосвідчених юнаків.

Жінки також запитують у керівництва держави достовірну інформацію стосовно Іловайської трагедії. "Хто кинув наших дітей в цей котел, хто віддавав злочинні накази і хто пообіцяв "рятівні коридори" для виходу з оточення, тим самим прирікаючи українських бійців на загибель?  Хто винен у тому, що сьогодні відбувається з нашою армією? І чи будуть покарані ті, чий непрофесіоналізм та безвідповідальність обходяться нашій країні в таку непомірну ціну - життя наших дітей?", - йдеться у листі.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...