Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 64
  • Accès: 68

Лікувальні властивості чорнобривців

Багато господинь на своїх клумбах вирощують чорнобривці, так як за ними зовсім не складно доглядати, вони довго цвітуть, і красиві в них квітки, але швидше за все ні одна з них не здогадується про те, що чорнобривці корисні, вони мають цілющі властивості.

Найпоширеніший спосіб їх застосування це для заощадження гостроти зору. Адже зараз дуже багато людей помічають погіршення зору. Так для того щоб його зберегти потрібно їсти не тільки морквину, ну і їсти салат з додаванням чорнобривців. Салат можна їсти будь як, а чорнобривці дрібно порізати в невеликій кількості, як пряність або приправа. Для відвару потрібно використовувати чорнобривці оранжевого і жовтого кольору, так як в ньому міститься багато лютеіна. Тому не потрібно їх варити, так як лютеїн втрачає свої корисні властивості. А також можна чорнобривці настояти на спирту і приймати по п’ять — шість крапель тричі на день.
За допомогою цих ароматних квітів можна позбавиться від цукрового діабету. Частку цих чорнобривцівців потрібно вживати в сухому вигляді. Можна сухі чорнобривці додавати потроху в теплий чай, іноді жувати як гумку, бажано один раз в день, але можна жувати і свіжі квіти.
Якщо використовувати ці квіти в сухому і свіжому вигляді то можна позбавиться також і від проносу, зміцнити імунітет, суглоби, нормалізувати роботу всього організму. Особливо добре настоянка з чорнобривців заспокоює нервову систему. Для цього потрібно пити по п’ять крапель настоянки один раз на день, до їжі і бажано з ранку.
Також дуже корисний маслянистий настій, його використовують для додавання в салати замість рослинної олії або так приймають по дві столові ложки. Він дуже добре знімає втому, набряки. Щоб приготувати маслянистий настій потрібно накласти в банку квіти, бутони, листя рослини, тільки не щільно, і залити оливковою олією або ж соняшниковою олією, тільки щоб воно було рафінована і поставити на тиждень в темне, холодне місце. А тим часом треба готувати настій. Для його приготування потрібно сім столових ложок чорнобривців і п’ятсот грамів медичного спирту. Настояти два тижні в холодному місці. Маслянистий і спиртовий настій можна застосовувати одночасно. Маслянистий в їжу, а спиртової для зовнішнього застосування від набряків.


В тему:

Продовольчий склад у Чернівцях: Ласкаво просимо!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...