Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Формування цільових колективів

***

Будь-яка організація, фірма, компанія - це об'єднання активних людей, які віддають свій потенціал для досягнення фінансової вигоди. Але так вже створена людина, що саме реалізація свого потенціалу (здатностей, спроможностей, даних природою), робить її дійсно щасливою. Значний вплив на самореалізацію мають стосунки в колективі. Яким же чином прийти до організації здорового цільового колективу?

Кожна людина за своїм типом має схильність до певних видів діяльності, є для них як би природженим фахівцем. Існує відповідність сильних сторін певним видам діяльності. І використовуючи свої вроджені здібності, людина буде на своєму місці, працюватиме легко, з повною віддачею й найкращими результатами. Освіта дає знання й навички, а вміння – тільки від природи!

Від цілей, які стоять перед організацією, залежить підбір працівників певних типів. У соціоніці є методи формування таких колективів на основі визначення соціонічного типу людини та її професійної здатності (інформаційної спеціалізації її психіки). Нарешті перестанемо дивуватися чіткій ієрархічній організації бджолиного вулика чи мурашника, і гармонія людського колективу як соціону зможе перевершити злагодженість, що існує в світі комах. Адже все у світі підкоряється законам природи, розкривши і дотримуючись яких, люди зможуть себе взаємоорганізувати за природною закономірністю. Тоді колектив існуватиме як єдиний інтегральний організм, а метою кожного буде внесення своєї частки на користь організації. Кожен буде виконувати місію, дану від народження.

Неабияке значення має і сумісність – вплив закономірних стосунків у групах. Адже результат діяльності дають люди і їхні взаємини. З цим впоратися може тільки соціоніка, психологія і соціологія не має таких інструментів.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...