Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Даєш сonstitutional carry!

Світ:

Ніхто чомусь не хоче говорити про наслідки цієї війни для конкретних її учасників. Адже у нас десятки тисяч людей так чи інакше брали участь у військових діях. «Кіборги» провели чотири з гаком місяці в донецькому аеропорту. Чотири місяці в постапокаліпсісі фільму «Термінатор» - це, я перепрошую, незворотні зміни в психіці. 

Ці діти з війни не повернуться, звідти повернуться вже зовсім інші люди. І «кіборги» - просто найяскравіший приклад таких людей, яких змінила війна. Таких, яким для повернення до мирного життя буде потрібно тривала реабілітація, - десятки тисяч. 

Але реабілітації не буде. Ніяка держава ніяких програм психологічного розвантаження проводити не буде. Може, виділить на це гроші, розкраде, відкриє півтора міноборонівських профілакторіїв, розмістить там п'ятсот чоловік, урочисто відзвітує, і все, не більше того. 

Тобто з війни повертатимуться міцно поранені в голову люди. 

І ніхто з них, крім сотні-другої щасливчиків, від тієї України, яку вони захищали і за яку втрачали братів, не отримає нічого. 

Як вони на це відреагують? Зрозуміло, як. Багато, дуже багато кращих людей країни просто зіп'ються або згорять від наркотиків. 

А деякі, які посильніше (хоча куди вже посильніше), знайдуть в собі сили організуватися, зібратися з силами і виживати колективно, бойовим братством. Так само, як на фронті. 

Частина з цих бойових братств займеться бізнесом. І я не заздрю ​​тим, хто встане на шляху у цих нових бізнесменів. Захоче перевірити у них пожежну сигналізацію або санітарний стан приміщень, або влаштувати податкову перевірку або ще який-небудь тиск на бізнес, що у нас практикується. 

А частина навіть не буде морочитися з легальним бізнесом і відразу перейде на бізнес нелегальний. На кришування чужого бізнесу, на торгівлю зброєю, на організацію наркотрафіку або іншою контрабанди. За принципом «держава на нас забила? Ну і ми на неї значить заб'ємо». 

Зараз ветерану батальйону «Донбас» Дмитру Різниченко держава в особі її дозвільних органів заборонила купувати легальну зброю. Дмитро в стоп-листах СБУ, тому що він - український націоналіст. Тобто - представник того прошарку населення, яке зараз майже все поголовно на фронті. 

І ось вони повернуться з фронту. А держава, яка пару місяців тому довіряла їм танки і автоматичні гранатомети, відмовляється продавати їм помпову рушницю для захисту будинку. Що робитиме ветеран в такому випадку? 

Відповідь очевидна. Ветеран зрозуміє, що він ворог держави, і захищатися йому тепер треба не тільки від злодіїв чи Путіна, а ще й від можливих майбутніх ментовських зачисток. І замість одної легальної помпової рушниці і десятка патронів почне добувати абсолютно нелегальні кулемет і гранати. Тому що треба. І, враховуючи зв'язки з військовими, ветеран їх добуде. І таких ветеранів будуть сотні. 

На Україну чекає шалене насичення нелегальною зброєю. У кожній багатоповерхівці знайдеться свій ветеран з нелегальним арсеналом в туалеті. Про всяк випадок. 

Що з цим робити державі? Ну, на випадок, якщо її керівництво планує померти своєю смертю?

Не можеш перемогти - очолюй. Пора вводити принципи constitutional carry для всіх повнолітніх громадян країни. Тобто легалізувати право всіх громадян України на приховане і відкрите носіння будь-якої вогнепальної зброї. 

Терміново, ось прямо зараз, час дозволити всім купувати все, аж до нарізного автомата. Короткостволи, дробовики, бойові калаші - неважливо. Все це і так буде на вулицях. Єдине, що держава може в цих умовах зробити, не входячи в режим «всіх до концтаборів», - це легалізувати всю стрілецьку зброю для всіх бажаючих.

Україна увійшла в такий період своєї історії, коли аргументи противників легалізації вогнепалу для неї вже ніяк не спрацьовують. 

При легалізації у бандитів з'явиться зброя? У бандитів і так вже з'явилася зброя, скільки завгодно зброї, бандиту, щоб отримати зброю, потрібно просто знайти знайомого сепаратиста, і вірні губарєвці йому організують посилку чого завгодно, лише б він побільше стріляв в мирне населення. 

При легалізації зброя потрапить до рук психічно не цілком стабільних людей? Вона неминуче потрапить до рук психічно не цілком стабільних людей. Людям, які вже і так зрослися зі зброєю за півроку війни, і тепер її з рук не випустять нізащо. 

Забороняючи constitutional carry, держава просто виводить всіх цих людей з легального поля, закриває очі на обіг зброї, народжуючи величезний чорний ринок, і робить тисячі людей злочинцями, даючи їм просту мотивацію починати не просто носити зброю, а й стріляти з неї. Чого тягнути, я ж і так злочинець? 

При легалізації рівень насильства зросте? А він і так зросте, не сумнівайтеся. Зараз депутатів кидають в урни. Через пару місяців їх почнуть розстрілювати. А через півроку почнуть розстрілювати не тільки їх, а й чиновників рангом нижче - депутатів міськрад, начальників ЖЕКів, дрібних здирників із санстанції або податкової, або просто нахабних цивільних. 

Не треба сподіватися, що таких випадків не буде, і наші патріоти можуть стріляти тільки в сепаратистів. Знайдуться і такі, які будуть стріляти у всіх. 

Зрозумійте мене правильно. Я жодною мірою не хочу применшити героїзм українських захисників Батьківщини. Але почитайте «Повернення» Еріха Марії Ремарка. Аргументація фронтовика - це «лаятися можна лише при відповідній статурі, якою ви, здається, не відрізняєтесь». 

Або почитайте історію байкерських банд США, породжених В'єтнамської війною, що народила найбільшу кількість представників «втраченого покоління». Афганців згадайте, як вони бізнес з гранатою в руці вели. 

Це широка тема, і про неї доведеться говорити ще не один раз, і кроків вирішення цього відкладеного конфлікту кілька, і кожен з них однаково важливий. 

Але найважливішим кроком так чи інакше є constitutional carry - право на приховане і відкрите носіння будь-якої вогнепальної зброї.

Переклад з російської і виділення в тексті мої, О.К.

Продовження у статті: Кіборги на експорт

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...