Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Батальйон «Херсон» їхав в зону АТО наосліп

Бійців батальйону «Херсон», який вже втратив трьох людей загиблими і декілька - пораненими, відправлялися в зону АТО фактично наосліп.   -

Такий висновок можна зробити з запису екс-губернатора Херсонщини Юрія Одарченко на його сторінці в СТЕТ «Фейсбук».  

За словами Юрія Одарченка, батальйон «Херсон», який опинився під Іловайськ Донецької області, був відправлений в зону АТО без зазначення місця служби, а вже потім перейшов у підпорядкування керівництва Антитерористичного центру (АТЦ).

Раніше начальник УМВС в Херсонській області Михайло Фабрін, якому в межах області підпорядковується батальйон «Херсон», на зустрічі з представниками громадських організацій повідомив, що бійців підрозділу відправляли для патрулювання вже звільнених міст і служби на блок-постах, однак потрапили в бойові дії.  

Світло на ситуацію трохи пролив Ю. Одарченко:  

«Поки що все виглядає таким чином: Міністр внутрішніх справ Аваков віддав наказ направити особовий склад батальйону патрульної служби «Херсон» в зону проведення АТО без конкретного позначення місця дислокації. З документів виходить так, що по прибуттю на місце вони дійсно перейшли під командування АТЦ. 

Зараз ситуація стабільна: бійці утримують позиції в укріплених спорудах, боєприпаси і вода є. Але одночасно працюють і потужні вогневі точки з території РФ і ДНР. Спроби вивести наших бійців прямо зараз однозначно спричинять істотні втрати особового складу. Я бачив конкретний план дій, на мою думку, як людини не військового, він досить продуманий.

 Велике прохання: якщо будете спілкуватися з нашими бійцями по телефону, ні за яких обставин не питайте про деталі виходу з оточення. Якщо солдат почне розповідати сам - переривайте його. Це дуже важливо».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...