Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Американські сенатори рекомендують Обамі визнати ДНР терористичною організацією

Категорія:

Спецтема:

Також вони закликають розширити санкції, націлені на оборонний, енергетичний та фінансовий сектори Росії. З відповідним листом сенатори звернулися до президента США Барака Обами. Сенатори висловили солідарність із заявами адміністрації президента про те, що пасажирський літак був збитий ракетою класу «земля-повітря».

Голови трьох комітетів Сенату Роберт Менендес, Даян Файнстайн та Карл Левін пропонують президентові США Бараку Обамі всерйоз задуматися над можливістю визнання «Донецької Народної Республіки» іноземною терористичною організацією. Також вони закликають розширити санкції, націлені на оборонний, енергетичний та фінансковий сектори Росії. З відповідним листом сенатори звернулися до президента США Барака Обами.
 
«Ми пишемо, щоби висловити наше обурення з приводу безглуздого знищення малайзійського пасажирського літака і попросити, щоб ви розглянули питання про введення значних додаткових санкцій для покарання Російської Федерації за її матеріальну підтримку самопроголошеної так званої Донецької Народної Республіки», –  йдеться у їх листі.
 
Сенатори висловили солідарність із заявами адміністрації президента про те, що пасажирський літак був збитий ракетою класу «земля-повітря» і додали: «зібрані докази, разом із зусиллями їх приховати та блокуванням міжнародних слідчих, вказують на вину Росії та сепаратистів-бойовиків, яких вона підтримує в Україні».
 
Сенатори нагадали, що бойовики ДНР до жахливої трагедії з малайзійським «Боїнгом» також збили українські військові літаки Ан-26, СУ-25 і декілька вертольотів. Тоді «Донецька Народна Республіка» взяла на себе відповідальність за кожен із цих актів.
 
«Ми вимагаємо накласти негайні широкі санкції проти оборонної галузі Росії, в тому числі державного Рособоронекспорту, адже саме це може змусити Росію утриматися від надання обладнання, допомоги чи тренувань сепаратистам в Україні», – резюмують сенатори.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...