Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Війна олігархів: заяви про вбивства від українських мільярдерів у Високому суді Лондону

Спецтема:

Одні з найприголомшливіших звинувачень про насильство і вбивство, що коли-небудь розглядалися в Лондоні в рамках комерційного юридичного спору, спливли в документах, поданих до Високого суду. 

Про це йдеться в статті The Independent.

Звинувачення були зроблені в рамках судового процесу на 2 млрд. доларів (1,34 млрд фунтів стерлінгів), ініційованого Віктором Пінчуком - бізнесменом, що також проживає в Кенсингтоні (Лондон) і є другом Тоні Блера, проти двох інших українських мільярдерів у суперечці за право власності на активи.

Один з них, резидент лондонського району Белгравія Геннадій Боголюбов, нещодавно звинуватив Пінчука у тиску на свідків у рамках справи і попросив дозволу ініціювати розгляд за фактом неповаги до суду. Одним із свідків, на якого нібито тиснули, є колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун.

Але команда Пінчука, у відповідь на звинувачення зробила гучні заяви у Високому суді про те, що колишній генеральний прокурор раніше допомагав "зам'яти" замахи на вбивства, замовлені бізнес-партнером Боголюбова Ігорем Коломойським.

Пінчук судиться із Коломойським у справі на 2 млрд. доларів, що пов'язане з правами на володіння залізорудним комплексом.

Коломойський заперечує всі звинувачення, які не були враховані суддею і є частиною того, що суддя Флокс охарактеризував як "обливання брудом" між сторонами.

Команда Пінчука заявляє, що Коломойський замовив атаку на українського адвоката за те, що той відмовився "злити" інформацію від клієнта. Стверджується, що члени бандитського угруповання, помилившись, жорстоко побили одного з колег адвоката перед тим, як атакувати "потрібну" людину.

Коломойський "потім організував вбивство нападників, які провалили завдання... і намагався сховати ці вбивства", говориться в показанні команди Пінчука.

Адвокати Пінчука стверджують, що незабаром після нападу на адвоката, охоронець Коломойського С. Нікітін, що нібито організував напад, був знайдений мертвим у річці.

Ватажок банди, задіяної у нападах, також був знайдений мертвим з перерізаними зап'ястями. В обох випадках аутопсія не проводилася, а смерть ватажка групи нападників була зафіксована як суїцид шляхом перерізання вен. Як заявила захист Пінчука, факт наявності вогнепальної рани під підборіддям, мабуть, був проігнорований.

Що стосується Нікітіна, то його тіло, на якому (згідно з офіційними документами) не було виявлено ніяких пошкоджень, пізніше було ексгумовано і на ньому були виявлені 10 ножових ран.

У заяві команди Пінчука цитується офіційне рішення генеральної прокуратури України, згідно з яким Коломойський погрожував адвокату вбивством, і через кілька днів, коли адвокат не виконав вимоги Коломойського, останній вирішив убити адвоката в помсту за невиконання вказівок.

Далі йдеться про наступне: "щоб виконати свій злочинний намір він попросив С. Нікітіна, співробітника своєї особистої охорони, організувати вбивство... Таким чином, Коломойський вступив у злочинну змову з Нікітіним і наказав здійснити умисне вбивство адвоката".

Клопотання про арешт Коломойського було складено, але генеральний прокурор Піскун анулював його після того, як його про це його попросив посередник Коломойського, стверджує команда Пінчука.

Пінчук наполягає, що готовність колишнього прокурора закрити розслідування за Коломойському означає, що заяви Піскуна про тиск на нього з боку Пінчука з метою змусити змінити свідчення в суперечці, брати до уваги не можна.

Але представники Боголюбова у відповідь стверджують, що генпрокурор Піскун категорично заперечує факт отримання хабара від Коломойського для припинення розслідування і що в будь-якому випадку він не займався прийняттям рішень по поточним робочим моментам.

Адвокат Боголюбова заявив, що розслідування по Коломойському було припинено після того, як Піскун запідозрив, що обвинувачений мільярдер став жертвою політичних інтриг. Він дав розпорядження переглянути справу, у результаті чого слідчий прийшов до висновку, що справа проти Коломойського слід закрити.

Другим свідком, який заявив про тиск з боку Пінчука, був рабин, про якого одне з українських видань говорить як про "духовного лідера олігархів-євреїв", Шмуель Камінецький.

Адвокати Боголюбова заявили, що Пінчук намагався підкупити рабина і погрожував припинити надання благодійної допомоги громаді розміром один мільйон доларів на ріко, у разі, якщо він не дасть свідчень на користь Пінчука.

Захист Пінчука заперечує тиск на рабина, посилаючись на безперервну фінансову підтримку громади і численні дружні листи і запрошення від рабина через довгий час після ймовірних загроз і спроб підкупу.

Команда Пінчука також заявляє, що рабин боявся роздратувати Коломойського.Пінчук стверджує, що рабин зізнався йому, що, якщо він піде проти Коломойського, то "це означало б кулю в мою голову".

Сторона Пінчука вважає, що показаннями рабина не слід довіряти тому, що він фінансово залежний від Боголюбова і Коломойського.

В якості доказу команда Пінчука у своїй заяві посилається на той факт, що весілля дочки рабина Иегудис на 2 тисячі гостей відбулася на стадіоні футбольного клубу Коломойського "Дніпро".

Весілля іншої дочки рабина, яку відвідало 1000 гостей, була аналогічна за розмахом і відбулася у синагозі готельного комплексу рабина, будівництво яких коштувало 66 млн. дол. і фінансувалося Боголюбовим. Також у заяві зазначається, що сам рабин публічно називав будівлю як "пожертвування нам від Боголюбова".

Команда Боголюбова відпарирувала тим, що рабин спростував твердження Пінчука проти нього і що він дотримується своїх свідчень у справі на 2 млрд дол. за право володіння підприємством.

Пінчук також стверджує, що Коломойський, який є губернатором однієї з областей України, намагається змусити його відкликати позов проти них, погрожуючи призивом в Українську армію для участі в нинішній війні на сході.

У заяві команди Пінчука також йдеться про те, що Коломойський і Боголюбов робили спроби змусити його припинити тяганину, оприлюднюючи звинувачення, пов'язані з убивством українського журналіста Георгія Гонгадзе, яке сталося 15 років тому в період правління тестя Пінчука, колишнього Президента України Леоніда Кучми.

У заяві йдеться: "Щоб уникнути сумнівів пояснимо, що ніколи не висувалося припущення, що сам Пінчук був причетний до смерті Гонгадзе".

Сторона Пінчука звинувачує своїх опонентів у використанні телеканалу "1+1" для розкрутки цієї історії з метою змусити його відмовитися від судового позову у Високому суді.

Суддя Флокс відмовив в ініціюванні розгляду за фактом неповаги до суду, але заявив, що це питання може бути переглянутий в січні наступного року, після основного судової справи на 2 млрд дол.

Віктор Пінчук стверджує, що передав Геннадію Боголюбову й Ігорю Коломойському 143 млн дол. для придбання залізнорудного комплексу держави.

Він заявляє, що гроші вони отримали, але комбінат не передали. Також, за його словами, половину комбінату продали Рінату Ахметову - мільярдерові, власнику ФК "Шахтар-Донецьк". Саме Рінат Ахметов, найбагатша людина України,  імовірно віддав 136,4 млн фунтів стерлінгів за пентхауз за адресою Гайд-Парк, 1. Про які-небудь порушення з його боку у цій угоді не заявлялося.

Пінчук стверджує, що на сьогодні вартість КЗРК складає 1 млрд доларів, а ще 1 млрд доларів йому винні в якості невиплачених дивідендів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

У будь-якому разі, корупційний гадючник входить у фазу великої динаміки. Захищаючи свої інтереси, Коломойський змушений витягувати на поверхню весь їхній підкилимний договорняк. Це створює гарні умови для формування політичної альтернативи.

Доброслав Велесовий wrote:
Коломойський вже поплив. Мабуть скоро його приберуть з України. Дістане по заслугах.
Тільки цікаво, що тоді буде з Приватбанком. Мабуть на Ощадбанк чекає велике розширення :) Хоча би не хотів такого варіанту.

Арсен Дубовик сказав:<blockquote class="bb-quote-body">"Коломойський звинуватив Блок Петра Порошенка у рейдерскому захоплені Укрнафти." (&lt;a href="<a href="http://provoker.com.ua/archives/8359&quot;" rel="nofollow">http://provoker.com.ua/archives/8359"</a> class="bb-url" rel="nofollow"&gt;ШОКУЮЧЕ ВІДЕО&lt;/a&gt;)</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Comments

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Правду кажуть, що коли зникає зовнішня загроза для євреїв, тоді зникає і їхня солідарність і починають між собою чубитися, причому так, що пір’я летить.

Володимир Самотий's picture
0
No votes yet

Був в Туркменії і бачив на власні очі як бються два скорпіони в банці

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Диявол знищує сам себе.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Яка ілюстрація більше підходить?




Цікаве: Змія (Змій)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

Жодна не підходить, бо Уроборос (змія, що кусає власний хвіст) - це символ циклічності і вічного життя.

Арсен Дубовик wrote:
Яка ілюстрація більше підходить?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Можна граючись надати нового змісту цьому "давньому символу"!
Отже, Уроборос - "Як олігархат ціклічно і вічно кусаючи себе за хвіст знищує себе" ;).
Що й спостерігаємо тепер))).

Веселіше, Ігоре, це символічно! Адже, символи символічні ;).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

"Коломойський звинуватив Блок Петра Порошенка у рейдерскому захоплені Укрнафти." (ШОКУЮЧЕ ВІДЕО)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Коломойський вже поплив. Мабуть скоро його приберуть з України. Дістане по заслугах.
Тільки цікаво, що тоді буде з Приватбанком. Мабуть на Ощадбанк чекає велике розширення :) Хоча би не хотів такого варіанту.

Арсен Дубовик wrote:
"Коломойський звинуватив Блок Петра Порошенка у рейдерскому захоплені Укрнафти." (<a href="http://provoker.com.ua/archives/8359" class="bb-url" rel="nofollow">ШОКУЮЧЕ ВІДЕО</a>)
Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

У будь-якому разі, корупційний гадючник входить у фазу великої динаміки. Захищаючи свої інтереси, Коломойський змушений витягувати на поверхню весь їхній підкилимний договорняк. Це створює гарні умови для формування політичної альтернативи.

Доброслав Велесовий wrote:
Коломойський вже поплив. Мабуть скоро його приберуть з України. Дістане по заслугах.
Тільки цікаво, що тоді буде з Приватбанком. Мабуть на Ощадбанк чекає велике розширення :) Хоча би не хотів такого варіанту.

Арсен Дубовик сказав:<blockquote class="bb-quote-body">"Коломойський звинуватив Блок Петра Порошенка у рейдерскому захоплені Укрнафти." (&lt;a href="<a href="http://provoker.com.ua/archives/8359&quot;" rel="nofollow">http://provoker.com.ua/archives/8359"</a> class="bb-url" rel="nofollow"&gt;ШОКУЮЧЕ ВІДЕО&lt;/a&gt;)</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)