Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 25
  • Hits: 27

Сенсорно-етичний інтроверт (СЕІ) – ISFP

***

Достоїнства:

- практичний результат конкретних дій;

- допомога іншим у їхніх утрудненнях;

- створення доброзичливої атмосфери;

- вміння ладити з людьми.

 

Не можна вимагати:

- ініціативи;

- постійно високої ділової активності;

- послідовності й організованості;

- участі в ризикованих операціях.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Живе почуттями, в усьому створює для людей затишну, благоприємну, безтурботну, спокійну атмосферу, піклується про них, зберігає душевний комфорт. Помічає тонкощі людської душі.

Чуттєвий - тонка натура, відчуває й сприймає душою і тілом будь-які подразнення, порівнюючи зі своїм внутрішнім станом. У спілкувані з незнайомими людьми приховується, порівнює свій внутрішній стан з данною конкретною ситуацією, шукає належних взаємозв’язків, і може навіть одразу не сприймати все, про що говориться. Тому й поведінка СЕІ буде завжди обережна у відношеннях з оточуючими, бо прагне не зашкодити внутрішньому настрою.

Практичну користь приносить самовіддано, з готовністю допомагає. Чуйний, емоційно переживає і піклується більше за людей свого оточення, ніж за себе. Відчуває скруту й допомагає, навіть якщо й не просять. Залюбки надає практичні поради, заспокоює, проникається ситуацією іншого, налагоджуючи її. Прагне бути надійною опорою для оточуючих, не маючи ніякого бажання впливати на них, критикувати чи намагатися змінити їх – достатньо просто знаходитися поруч. Притаманий рідкісний дар спілкування з рослинним та тваринним світом, з людьми. Живи сам і давай жити іншим – ось основний принцип СЕІ.

Прагне мати будь-що зараз, негайно, не відкладаючи на потім, щоб одразу побачити результати своєї праці, оцінити її реальну користь. Заздалегідь до роботи не готується, діє експромтом, покладається на свою кмітливість та  імпровізацію, не повторюється, вишукує нові варіанти. Ініціативу не проявляє, очікує з боку необхідної підказки, інструкції. СЕІ потрібно постійне заохочення, підтримка, що дуже важливо для самоствердження як особистості. Визначившись, швидко виконує нагальні завдання, старанний. Покладистий, скромний, добродушний. Піддатливий, пристосовується до будь-яких умов і скрізь ефективно працює.

Для успішної роботи потрібно, щоб робота була до душі та ніхто не заважав її виконувати, щоб матеріально винагороджувалася. Шукає людей, з якими приємно мати справу, і колектив, в якому панує затишна емоційна атмосфера, сподіваючись, що все інше додасться. Важко визнати власну некомпетентність у розумінні предметів та їх взаємозв’язків, тому уникає задавати стосовно цього запитання.

Раптові непередбачені зміни протягом дня сприяють працездатності, бо потребує різноманітності у виборі дій, мати можливість варіантів поведінки, взаємин між людьми. Готовий зайнятися будь-якою авантюрною справою, щоб дати вихід своїм бурхливим емоціям. Людина конкретних дій, вправно працює руками, бачить, яка саме робота корисна, робить тільки те, що дає практичний результат.

Найкраще себе проявляє в роботі з людьми, тобто в соціальних структурах. Перевтомлюється, якщо бере на себе більше справ, ніж може зробити. Зазнавши невдачі, переключається на щось інше.  При доброму самопочутті постійно в гарному настрої, якщо нездужає - замикається, стає відчуженим. Цінує час, бо покладає надії, що час змінить ситуацію. Важко сприймає жорсткі системи, правила й стандартні процедури.

Життєлюб. Легко уживається в колективі, вміє лагодити з людьми. М’який, догідливий, добродушний. Влаштовує все так, щоб захопити, привабити й відвести оточуючих від глобальних тем і філософських роздумів. Втягує їх у вир приємного, простого, невимушеного спілкування, дає змогу розслабитися та вільно із задоволенням відпочити, вислуховує розповіді про чиїсь проблеми. Вносить в стосунки загадковість. Вміє покритикувати інших за їх зовнішність, думки, не робить з цього секрету і жартівливим тоном скаже те, що помітив, любить інтриги. За своєю природою гуморист-сатирик.

За попередньо складеним планом може займатися організацією будь-яких заходів: святкових, річниць, конференцій, наукових зборів, симпозіумів (хоча сам СЕІ наукою займається рідко). Популяризує речі, людей, але лише в колі знайомих.


В тему:

Модель психіки СЕІ - Дюма

1. Сенсорно-етичний Інтроверт, (Художник)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...