Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Найдорожчий в історії українського кіно дитячий фільм "Трубач" вийде в прокат навесні

Головні ролі в картині зіграють відомі актори - Олексій Горбунов, Володимир Горянський, Нонна Гришаєва. Режисер Анатолій Матешко вірить, що картина зацікавить прокатників.

Підходить до завершення робота над дитячим музичним фільмом "Трубач" - найдорожчим дитячим фільмом в історії вітчизняного кінематографа. Про це розповів режисер картини Анатолій Матешко.

За словами режисера, зараз фільм на завершальній стадії - закінчено перший чорновий монтаж. Прокат картини імовірно стартує у 2014 році під час весняних канікул.

За словами Матешко, в сюжет фільму закладена "невигадлива, але світла й людяна" історія.

"Наш герой, 13-річний хлопчик Коля Соколов (його грає Льоня Шевченко) із задоволенням грає в оркестрі, складає музику. Він повинен виступити на конкурсі зі своєю авторською мелодією. Напередодні конкурсу його улюблений педагог (в цій ролі Олексій Горбунов) ламає ногу. На його місце приходить поганий чоловік (Володимир Горянський). І намагається все зруйнувати. І, здається, хлопчик втрачає свою мрію... Цього хлопця, коли він опиняється на вулиці, чує відомий музикант. Він купує його мелодію, дарує хлопчикові інструмент", - розповів режисер.

Матешко додав, що крім Горбунова і Горянського головні ролі у фільмі зіграла відома артистка Нонна Гришаєва і актриса Київського Молодого театру Римма Зюбіна.

Анатолій Матешко вірить, що картина зацікавить прокатників: "В Одесі, коли ми показували тизер картини, росіяни зацікавилися. І українські прокатники кажуть, що є потреба в такій продукції".

Однак, за словами режисера, західним дистриб'юторам це менш вигідно, оскільки потрібні додаткові кошти на переозвучку і т.д.

"Але, повірте, в цій історії для мене принципово інше. Зробити український фільм українською мовою - для дитячої аудиторії в нашій країні", - додав Матешко.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

+

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Comments

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

+

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)