Богдан ДуБ's picture
Богдан ДуБ
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Млада. Один трек в дискографії - воїн?

Категорія:

(Марині Юрасовій) Младі приписують титул "оригінальної української виконавиці фольку". Можливо це й так - адже вибирати сам непотріб з нашої "народної спадщини", зробити з нього джаз і називати це "фольк" - треба бути екстра оригінальним.

Чорний PR - найкращий PR

Млада має хорошу музичну освіту, голос, прогресивний підхід до "іміджмейку" (це не комплімент) і палке бажання співати етно (як щиро зізнаєтсья на багатьох інтер’ю). Наразі - Млада займає одне з перших мість в "українському" джазі (це така суміш туземної етики з українським текстом і м’ясом). Багато талановитих українців дивляться в сторону джазу, дехто "вступає". А які причини? Джаз - це розхлябано і прімітивно, для деяких виконавців - це "саме те..". Для того, щоб зіграти джаз - не треба духу чи просвітленої душі, достатньо емоцій, загорнутих в шелепучу псевдомистецьку обгортку. Також, в Україні джаз має вже зформовану і чималу аудиторію, і навіть певну історію. Джаз - це вигідно, адже це клубна культура, це гарантована публіка, продаж всіх квитків і стабільні фани. Плюс культура колекціонування "платівок" (шматочків пластику з продирявленою фольгою). Джаз розуміють вскрізь - і по суті, це не комплімент.

mlada-yihavyihavkozakmistom.mp3 Мабудь, найпристойніший трек Млади, тому й найпоширеніший серед молодих патріотів.

Важко сказати, чи пісні Млади - це покладені на музику народні тексти, чи це народні тексти покладені на поп-блюз-джаз Млади. В любому випадку - душа пісень втрачаєтсья. Отримуєм "академічний прогресивний інтернаціональний звук", а української етики чи хоча-б сенсу пісні - вже нема. Прослуховуючи Младу і порівнюючи з дійсно українськими варіантами, дивуєшся, як тонко і водночас жорстоко мелодика і гармонія може вбити текст/думку/переживання. А виправдовуєтсья це так: ми осучаснюємо, актуалізуємо народні пісні.

Маємо гарну новину - Млада "обіцяла" "зав’язати" з джазом і випускати виключно фолькові альбоми. А джаз залишити для "хліба насущного". Новина не тільки гарна, але й кумедна. Цікаво буде подивитись, як можна сполучати "вдень - українська душа, ввечері - негритянсько-американська". Побачимо... Зрештою, "чим Млада не жартує?".

Офіційний сайт Млади. Сторінка Млади на джазовому ресурсі.

Наші інтереси: 

музика

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Богдане, не муч людей :) Це неможливо слухати. Після такого прослуховування починає нудити від самого слова "джаз".  

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Comments

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Богдане, не муч людей :) Це неможливо слухати. Після такого прослуховування починає нудити від самого слова "джаз".  

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Богдан ДуБ's picture
0
No votes yet

Так і задумано! :)

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"