Богдан ДуБ's picture
Богдан ДуБ
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Groove Addicts

Groove Addicts (Грув Адіктс, 1996-2010*) – бренд композитора Дена Блейра (Dain Blair). Формально, стиль можна назвати NewAge. Розпочинався в 1996-му як амбіційний сольний проект композитора, після розпаду творчого дуету з Джефом Коззом (Jeff Koz) над проектом Who Did That Music. 

grooveaddicts-fireandice.mp3

Творчість Дена, разом з брендом Groove Addicts, у 2010му році викуплений американською музичною великою компанією Warner/Chappell Music. По суті, композитор не "помер", а метаморфозував/влився в інший бренд. На момент інтеграції в Ворнер/Чаппел, на рахунку Groove Addicts налічувалось 16 музичних каталогів, в яких містилось понад 74 000 треків (в іншому джерелі - 44000). Groove Addicts співпрацював над спільними роботами з такими композиторами: Thomas Newman, Danny Elfman, James Newton Howard, Stewart Copeland, Trevor Rabin, James Horner, B.B. King, Jose Feliciano, Patti LaBelle.

У статті зібрано "класичні" треки Groove Addicts, що можна віднести до стилю NewAge/НюЕйдж/НоваЕпоха.

grooveaddicts-interstellar.mp3

Назва

Groove Addicts. Groove - рутина, To addict - захоплюватися, присвячуватися, віддаватися. Значення назви: Рутинні Захоплення/присвяти, Віддавання Рутині і т.п.. Втім, їх творчість неможливо назвати рутинною. Тут краще поставити наголос на палкій відданості до здавалося-б рутинної справи, присвячування себе щоденній справі, чи серйозне професійне, а тому "рутинне" захоплення.

Groove Addicts творив музику для фільмів, відео-ігор, телебачення, реклами, формував самостійні музичні альбоми для продажу.

Вид

Існує багато видів музики. Хтось оспівує себе / свої життєві події / свої відносини. Початковий рівень творчості :). Хтось відтворює/модулює національні мотиви. Це вже серйозніше. Groove Addicts писали музику в інших "творчих прошарках". Перш за все, на мою думку, це музичний вираз прагнень (в своїй абстрактній, неперсоналізованій формі). По друге, їх музика - це музичний опис яскравої дії, "екшину"; опис певного процесу в своїй концептуальній формі. І, на кінець, є вкраплення, де музика передає певні принципи, певні інформаційні часточки, з яких зліплено реальність. Прослуховуючи треки в кінці статті, спробуйте співвіднести їх до цих трьох "підвидів".

Вплив

Загальний "вступ в тему" впливу музики, читайте в попередніх статтях спеціальної теми Музика Золотої Ери.

Вплив музики підлягає системі "місце-час-особистіть/обставини". Грув Аддіктс створив багато треків цілющої дії. В основному, вони надають сил, лікують від нудьги, слабкості, зневіри, апатії, страху, болю, гніву, образ, жалю... Підштовхують у різних відтінках до діяльності, життя. Роблять людину зібранішою, чіткішою. Є треки, що надихають на боротьбу, супротив, вивільнення зусиль. Хай той, хто без боротьби і зусиль досяг висот, першим кине в мене коментар :). Якщо людина перебуває "у просторі нещасть", для неї боротьба - це шлях розвитку. До того-ж, на любому етапі, шлях вгору має перила з аскез, і сходи посипані попелом спалених гріхів у війні з своєю натурою...

Ну що ми все про серйозне... Є й розслабляючі композиції, такі як White Wings (білі крила), To Glory, Mercury. Багато треків має виключно епосний характер, для прикладу End Game, Interstellar. Є життєрадісні легкі мотиви пригод, як у Victory, Wings Of Glory, Fire And Ice, To Be Free...

На мою думку, Groove Addicts входить в десятку-двадцятку найталановитіших композиторських проектів сучасності.

Треки

grooveaddicts-ashestoashes.mp3grooveaddicts-conviction.mp3grooveaddicts-drift.mp3grooveaddicts-endgame.mp3grooveaddicts-extrememeasures.mp3grooveaddicts-fireandice.mp3grooveaddicts-glorybeyond.mp3grooveaddicts-hellbent.mp3grooveaddicts-hunted.mp3grooveaddicts-interstellar.mp3grooveaddicts-lastdays.mp3grooveaddicts-legendtrailer.mp3grooveaddicts-mercury.mp3grooveaddictsninjatracks-coupdegracefullmix.mp3grooveaddictsninjatracks-theestuary.mp3grooveaddicts-portaillumino.mp3grooveaddicts-redemption.mp3grooveaddicts-shadowgames.mp3grooveaddicts-shellshock.mp3grooveaddicts-sparta.mp3grooveaddicts-thebeastatourdoorwolfman.mp3grooveaddicts-theenforcer.mp3grooveaddicts-theyvebrokenthrough.mp3grooveaddicts-tobefree.mp3grooveaddicts-togloryostkrasnyehvostytreyler.mp3grooveaddicts-tosalvation.mp3grooveaddicts-upfromtheashes.mp3grooveaddicts-victory.mp3grooveaddicts-whitewings.mp3grooveaddicts-wingsofglory.mp3grooveaddicts-zerohour.mp3

Лінки

http://www.warnerchappellpm.com/groove-addicts/http://www.imdb.com/name/nm3480183/http://www.grooveaddicts.com/http://vk.com/club18052157 - тут можна зручно прослухати 42 треки, http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4052822 - скачати антологію, https://twitter.com/GrooveAddictshttps://soundcloud.com/groove-addict - тут зручно прослухати кілька треків, і поділитись ними в фейсбук тощо, http://myzuka.ru/Artist/84124/Groove-Addicts - скачати кілька OST альбомів, http://www.nonstopmusic.com/us/news/groove-addicts-.aspx - про Грув Адіктс і Ворнер/Чапел Мюзік (англійською).

P.S.. Ось так виглядає анонс альбому від Warner/Chappell Music. Більше цікавих композицій у темі "Музика" на оф. YouTube каналі НО.

У музиці також є свої простори. Відкрийте для себе простір New Age - він чарівний! Любіть New Age музику, і вона, безсумнівно, відповість взаємністю!

Наші інтереси: 

музика

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Мені сподобався вислів: "шлях вгору має перила з аскез, і сходи посипані попелом спалених гріхів у війні з своєю натурою..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Comments

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Мені сподобався вислів: "шлях вгору має перила з аскез, і сходи посипані попелом спалених гріхів у війні з своєю натурою..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)