Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні вже торгують сертифікатами вакцинації

Європейський "паспорт вакцинації" коштує 1500 євро. 51,5% українців не хочуть вакцинуватися проти коронавіруса з різних міркувань. Уряди багатьох країн наполягають на пред'явленні паспорта вакцинованого як обов'язкового "вхідного квитка" куди завгодно: в ресторани, готелі, музеї та при перетині кордону.

Про таку перспективу вже розмірковують і в українській владі. І якщо вони все ж таки зважаться вводити обмеження для невакцинованих громадян, потрібно усвідомлювати, що це може викликати колосальний сплеск корупції з видачі "липових" сертифікатів. І про цю проблему варто задуматися заздалегідь, пише Страна.ua.

Вже зараз, коли в Україні немає серйозних обмежень для тих, хто не вакцинувалася, чорний ринок уже працює. Журналісти провели експеримент, щоб дізнатися, як працює підпільний ринок медичної паспортизації та скільки коштує купити сертифікат вакцинованого.

Зараз існує декілька варіантів, як отримати сертифікат вакцинації, не роблячи самої вакцинації.

Перший і найпростіший – купити фіктивний папір, вихідні дані якого не зареєстровані в жодному медичному закладі. Це коштує 150 євро, термін виготовлення 3 дні.
 "Зовні він схожий на паспорт вакцинації. З ним їздять в Європу, але є ризики. Українські прикордонники можуть зажадати, щоб ви показали відмітку про вакцинацію в додатку "Дія ". А даний сертифікат не зареєстрований в" Дія "або" Helsi ". Але на цю мить проблем з такими довідками не було. Один раз клієнта попросили показати "Дія", він сказав, що не закачав додаток, і прикордонники його відпустили ", – розповідає киянка Ірина, яка знайома з підпільним бізнесом на медичних довідках.
 Другий варіант. Український сертифікат про вакцинацію з реєстрацією в "Helsi" і "Дія". Такий документ буде релевантним при перетині кордону і для застосування всередині України. Такий паспорт коштує від 400 до 700 євро. Термін виготовлення місяць.
 Ціна залежить від вартості послуг сімейного лікаря, який і вносить дані в систему. По суті весь процес зав'язаний саме на сімейних лікарів.

Третій варіант – найдорожчий. Але це – підроблений "паспорт" європейського зразка. Ціна 1500 євро, термін виготовлення 21 день.

Є одна дуже важлива умова. Необхідно, щоб замовник паспорта знаходився на території Євросоюзу в період, коли там уже почалася вакцинація. Це дозволяє клініці заднім числом оформити вакцинацію. Дату уколу вписують в документ близькою до тієї дати, коли клієнт перетнув європейський кордон.

"З європейським паспортом вакцинації найпростіше пересуватися по Європі. Паспорт зроблять в німецькому місті Мюнхен в одній з приватних медичних клінік. Замовлення за передоплатою", – розповідає Ірина.

Такий "паспорт" – це невелика жовта книжечка, в яку вносяться персональні дані його власника: ім'я, дата народження, громадянство і номер закордонного паспорта. Також в документі вказуються дати вакцинації, назва клініки, де проводилася вакцинація, ім'я лікаря який проводив процедуру, назва вакцини – її серія та номер партії.

Надалі в "паспорт" можуть вноситися дані про перетин кордону, відвідуванні місць, де необхідна наявність відповідного документа.

Реєстрація "липового" паспорта в програмі "Дія" займе годину.

Представники влади визнають, що боротися з фальшивими сертифікатами про вакцинацію дуже важко.

Василь Животенюк, координатор вакцинації в Києві зазначає, що "липові" паспорти європейського зразка перевірити на справжність практично неможливо, так само як неможливо не внести їх до загального реєстру вакцинованих.
    

Наші інтереси: 

Знати, до чого призвело глобальне ковідобіснування і вимога вакцинуватися проти вірусу. Не всі люди дурні, щоб вакцинуватися. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Чув, що в аеропортах уже є щось схоже на рамки, при перетині яких визначається, чи справді вакцинована особа, чи ні (якщо вона має фальшивий паспорт вакцинації). Цікаво - це брехня чи ні?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Чув, що в аеропортах уже є щось схоже на рамки, при перетині яких визначається, чи справді вакцинована особа, чи ні (якщо вона має фальшивий паспорт вакцинації). Цікаво - це брехня чи ні?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Само собою брехня. Побудована на плітках, що нібито у вакцині є мікрочіп, а на нього має реагувати рамка. Думаю, такі плітки спеціально поширюють, щоб змусити людей штрикнутися від модної хвороби.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Марія Бджілка.
0
Ще не підтримано

А чому тоді місце уколу магнітиться?
Знайомі сказали що зробили 1вакцинацію, і потім перевіряли магнітом. І нажаль незважаючи на це всеодно збираються іти на другий укол.

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Зі свого досвіду: не раз переконувався, що брехня рано чи пізно спливає на поверхню. Я, звичайно, боюся вакцинації, та й усе життя мав до неї протипоказання. Але чи доцільно йти на ризики з підробленими документами - бо це ж треба ще сімейному лікарю "позолотити ручку", а я свою сімейну лікарку поважаю як людину, тому не робив би таких пропозицій.
Доречі, заповажав свою сімейну лікарку у 2017-му, коли вона мені відмовила у щепленні проти грипу, пославшись на відсутність вакцин. Я не став тоді "брати небо штурмом" і шукати ширку в приватних клініках за свої кревні - вирішив, що це була воля Божа, щоб не дати мені ширнутися.
І, доречі, цікаво: чи є медичні протипоказання до щеплень підставою, щоб нещеплена людина мала однакові права з "новими нормальними"? Чи таким людям світить подвійна сегрегація, ще й на підставі їхніх діагнозів?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, підробляє документи ж зовсім інший сімейний лікар!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!