Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Черговий судовий позов проти адміністрації Байдена з причини расової дискримінації білих фермерів

Категорія:

Спецтема:

За свої сто днів правління адміністрація Байдена-Гарріс спровокувала лавину судових позовів за порушення Конституції США. Більшість позовів стосуються нерозумної імміграційної політики, знищенню робочих місць тощо. Є багато попереджень, що на черзі нова хвиля позовів проти спроб обмежити права на зброю, чого так прагне демократівська адміністрація. Але цього разу позов стосується расової дискримінації.

20210501miller.jpg

Уповноважений з питань сільського господарства Техасу Сід Міллер

Про це повідомляє Courthouse News Service – всеамериканська служба юридичних новин для юристів та ЗМІ.

Автор 11-сторінкового позову – уповноважений з питань сільського господарства Техасу Сід Міллер (Sid Miller). Позов  подано проти міністра сільського господарства в адміністрації Байдена  Тома Вільсака (Tom Vilsack), тому що програма допомоги фермерам у зв’язку з Ковід-19 має положення, що дискримінують білих фермерів, що є порушенням Конституції США та Розділу VI Закону про громадянські права 1964  року (The Civil Rights Act of 1964).

У позові йдеться, що американський план порятунку в 1,9 трильйона доларів, ухвалений минулого місяця в Конгресі, включає положення про прощення позик «соціально незахищеним» фермерам або скотарям на суму до 120% від вартості позики.

При тому міністерство сільського господарства визначає «соціально незахищеними фермерами та власниками ранчо» чорношкірих, корінних індіанців,  корінних мешканців Аляски, азіатів, латиноамериканців та вихідців з тихоокеанських островів. Тобто всіх, окрім білих європейців.

На думку Міллера таке визначення є неправильним і расово упередженим.

Він звертає увагу, що в історії США були періоди, коли були упередження проти деяких етнічних груп білих. В різний час були дискриміновані ірландці, італійці, німці, євреї, вихідці зі Східної Європи.

Але з ухваленням Закону про громадянські права у 1964 році всі види дискримінації є незаконними.

Якщо суд першої інстанції відмовиться визнати тлумачення міністерства сільського господарства неконституційним, то Міллер буде добиватися включення до списку «соціально незахищених» представників усіх білих груп, які в різні періоди історії зазнавали дискримінації, а також тих людей,  «які мають якісь помітні сліди» небілого походження  (who have any discernable trace of non-white ancestry).

Пам’ятаєте історію з кандидаткою в Президенти США Елізабет Воррен (Elizabeth Warren), яка тривалий час стверджувала, що є нащадком американських індіанців? І як представник пригнічених в минулому меншин, мала преференції при влаштуванні на викладацьку посаду. З часом генеалогічні дослідження не виявили у неї індіанських предків. Під тиском громадськості Елізабет зробила генетичну експертизу,  яка показала, що з високою імовірністю у неї був індіанський предок десь між 6 і 10 поколінням. Що таке 6 поколінь - це приблизно 200 років. Що таке 10 поколінь – це приблизно 300 років. Тобто в Елізабет був один індіанський предок десь у 17-му – першій половині 18-го століття. Це десь між 1650 та 1750 роками. В такий ситуації оголошувати себе нащадком індіанців якось дивно.

Але ж подібна генетична історія є ледь не у кожного білого американця, предки котрого вже давно оселилися в Америці. Тож вимога Міллера розширити поняття «соціально незахищених» груп  має на меті включити туди всіх і таким чином уникнути расової дискримінації.

Наші інтереси: 

Ліваки провокують расовий розкол в США, проте їхня політика веде до консолідації білих американців і пробудження в них расової свідомості. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ось приклад самостійно думаючих людей !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ось приклад самостійно думаючих людей !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ага, треба зробити генетичну експертизу кожному фермеру в Техасі, і, якщо в нього є хоч один небілий предок, віднести його до соціально незахищених. І, на цій підставі, отим соціально незахищеним людям допомогати фінансово.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!