Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У штаті Флорида заборонили паспорти вакцинації як антизаконні та шкідливі

Категорія:

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс (Ron DeSantis) підписав 2 квітня розпорядження, яким забороняє використання «паспортів вакцинації» від ковіду. Він став першим губернатором в Сполучених Штатах, який здійснив заходи проти порушення  громадянських свобод та прав людей.

21040401.jpg

Ron DeSantis. Фото: Joe Raedle/Getty Images

Розпорядження республіканського губернатора було видано після непідтверджених повідомлень про те, що адміністрація Байдена працює над впровадженням системи вакцинних паспортів у Сполучених Штатах. Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що для цього нема федерального мандату (тобто федеральних владних повноважень – прим. О.К.) і що адміністрація «зробить це», пише The Epoch Times.

«Сьогодні я видав розпорядження, яке забороняє використання так званих паспортів вакцинації від COVID-19», – написав ДеСантіс у твіттері 2 квітня. – «Законодавчі збори працюють над тим, щоб зробити ці заходи постійними для жителів Флориди, і я з нетерпінням чекаю їх підписання найближчим часом».

ДеСантіс неодноразово критикував пропозиції «паспортів вакцинації». Він заявив, що заборонить місцевим органам влади та підприємствам Флориди вимагати «паспорти вакцинації» або документи, що підтверджують вакцинування людини від коронавірусу, що викликає COVID-19.

«Згідно із законом вакцинація від COVID-19 не вимагається», – йдеться у постанові губернатора і наголошується, що «записи про вакцинацію є приватною медичною інформацією», яка не повинна передаватися за розпорядженням.

За його словами, паспорти завдадуть шкоди індивідуальній свободі та недоторканності приватного життя пацієнтів.

«Вимога пред'явити паспорт для участі в повсякденному житті, наприклад, у спортивному заході, відвідування ресторану або кінотеатру «створить два класи громадян», – заявив ДеСантіс.

Авіакомпанії та круїзні компанії, схоже, особливо бажають паспорта вакцинації, щоб спонукати клієнтів скористатися їхніми послугами.

Тим часом штат Нью-Йорк запропонував свій власний «Excelsior Pass», який буде використовуватися на великомасштабних заходах, таких як Медісон-Сквер-Гарден або на спортивних заходах.

У лютому Ізраїль створив систему паспортів вакцинації, щоб надати людям доступ в тренажерні зали та готелі. Ісландія тепер використовує паспорт вакцинації, щоб дозволити поїздки за кордон, а Саудівська Аравія має паспорти на основі додатків для людей, які пройшли вакцинацію.

Але групи за громадянські свободи, такі як Американський союз громадянських свобод (ACLU), засуджують такі пропозиції, заявляючи, що вони поставлять людей з низькими доходами в невигідне становище, оскільки у багатьох нема смартфонів для відображення програми, яке показало б, що вони вакциновані.

Понад те, централізована система паспортів може поставити під загрозу право американців на недоторканність приватного життя, заявила група.

Наші інтереси: 

Розуміти, що людей хочуть поставити в залежність від державної машини, яка буде вирішувати, що дозволено через різні "паспорти" або додатки у смартфонах. Щоб добитися масово вакцинації всіх людей, вигадують "паспорти вакцинації", які дозволяють користуватися тими благами, якими вони користувалися раніше. Не вакцинувався – то й не отримуєш цих благ!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

От які переваги має конфедеративний устрій держави!
Щоправда, лише в американському варіанті. У нас таке навряд чи можливо, ще й з огляду на те, що поки ми унітарна держава - ми більш-менш тримаємося разом.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

От які переваги має конфедеративний устрій держави!
Щоправда, лише в американському варіанті. У нас таке навряд чи можливо, ще й з огляду на те, що поки ми унітарна держава - ми більш-менш тримаємося разом.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та ні, конфедерацією є лише Британська Співдружність, а США є федерацією.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!