Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Майдані Незалежності у Києві залишилися близько 500 учасників акції приватних підприємців (доповнено)

Категорія:

Вони встановили намети й перебувають під наглядом поліції. 15 грудня відбувся наймасовіший мітинг ФОПів за останній час, хоча акції проводилися під стінами Верховної Ради та в центрі Києва з початку грудня. 

20121604.jpg

Фото: Радіо Свобода

15 грудня під час мітингу підприємців силовики намагалися демонтувати намети, які встановили протестувальники. Повідомлялося про використання світло-шумових гранат та сльозогінного газу. За повідомленням поліції, тоді постраждали до 40 правоохоронців.

Як повідомляє Радіо Свобода, вранці 15 грудня приватні підприємці – учасники руху #saveФОП – спочатку зібралися біля Верховної Ради, де вимагали від народних депутатів розглянути та ухвалити законопроєкти щодо спрощеного оподаткування для ФОПів, а також виступали проти запровадження локдауна у січні. Потім пішли на вулицю Банкову до Офісу президента, де запалили фаєри, а згодом перемістилися на Майдан Незалежності. 

Нагадаємо, що підприємці вимагали скасування запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО або касових апаратів). Верховна Рада тільки відтермінувала це до 1 січня 2022 року.

Вони також протестували проти заборони на підприємницьку діяльність під час введення "жорстких карантинних обмежень" з 8 по 24 січня 2021 року, що анонсував Уряд.

Старший економіст CASE Ukraine Володимир Дубровський переконаний, що у тотальній фіскалізації малого бізнесу зацікавлені лобісти великих торгових мереж. Займатися потрібно не ФОПамі, а «великою дичиною», яка недоплачує в десятки разів більше. 

Економіст В’ячеслав Биковець пояснив у коментарі «Слову і ділу», що підприємці й далі будуть виходити на протести, бо відтермінування вимоги застосовувати РРО не скасовує самої вимоги застосовувати РРО. Влада не йде на діалог із бізнесом, а просто його ігнорує.

Наші інтереси: 

Знати, що відбувається з малим бізнесом. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

хороше запитання варте мільйона хороших відповідей

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

хороше запитання варте мільйона хороших відповідей

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

З малим бізнесом відбувається те, що вже запланувала хазарська мафія (Кабала, Глибинна держава, ілюмінати) - відібрати фінанси і незалежність у малого і середнього бізнесу і зосередити всі фінанси в руках олігархів і банкірів. Вся сьогоднішня "зелена шантропа" при владі - це маріонетки хазарської мафії, яка керує свтіовою економікою через впливових фінансистів, бізнесмені і олігархів. Ми є свідками повторення подій 100-річної давнини, коли російські більшовики руками ЧК і РККА (читай: російської колоніальної армії)почали розкуркулення українського села, бо воно було занадто незалежним (тобто неконтрольованим) колоніальною владою Кремля. Але у ХХІ столітті ця операція Темних вже не буде мати того результату, що у ХХ столітті.