Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Храмом української нації буде Вільна Українська Держава за зразком Аріянської Церкви

Категорія:

Нація і держава – це як громада і храм. Громада будує собі храм, нація будує собі державу. ДЕРЖава – це засіб підДЕРЖки нації.  

200720dub.jpg

Величний дуб починається з маленького жолудя
Величний дуб починається з маленького жолудя
Попередня стаття: 

З погляду аріянської релігії, храмом кожної втіленої божественної сутності є духовно-психо-фізична оболонка людини. Про це ми вже говорили у статті «Головний храм аріянства, або Де живе твій внутрішній бог».

Ми також з’ясували, що головне значення слова «церква» – організована духовна громада. Похідними від поняття «церква-громада» є «церква-храм» і «церква-комунікатор». Церква-храм дає громаді захищений і зручний фізичний простір. Церква-комунікатор (віртуальна церква) допомагає сформувати захищений і зручний інформаційний простір, зокрема базу знань і ефективну систему зв’язків. Цей аспект ми обговорили у статті  «Чи потрібні церкви віртуальній Аріянській Церкві: спілкування в малих і великих групах».

Далі ми дійшли висновку, що церква-громада, будучи «надвеликою групою», набуває ознак, властивих етносу – «групі своїх людей». Самокерований етнос – це вже нація, відтак Аріянська Церква набуває якостей націєтворчого ядра. Ця якість посилюється тим, що Аріянська Церква – це організація середнього класу, тобто 5% населення, яке є носієм «тріади продуктивності»: 1) самостійне мислення, 2) чесна праця, 3) прагнення спільного блага.  

Виходить, що Аріянська Церква – це прототип нової нації. Тому її треба формувати так, щоб вона була зразковим прикладом для всієї нації. І тут ми підходимо до поняття «держава», адже нація – це державно організований етнос.

З погляду аріянства, церква-храм-комунікатор – це засіб підтримки (піддержки) церкви-громади. Подібним чином, держава – це засіб піддержки нації, її храм. Різниця лише в масштабах: Церква – елітарний зразок, нація-держава – масова реалізація.

Таким чином, храмом аріянської української нації буде Вільна Українська Держава, створена за зразком Аріянської Церкви. Тому творення Церкви з самого початку треба здійснювати як найважливіший етап творення Нації і Держави, адже куди пустиш стрілу, туди вона й полетить.

Нарешті згадаємо давню істину: повноцінно керувати можна лише тим, що сам створив. Середній клас має стати керівною силою Вільної Української Держави. Це його призначення. Щоб керувати державою, середній клас має її продумати, виростити і виплекати. Але спочатку треба створити діючий зразковий прототип – Аріянську Церкву.

Її треба створити як живе зерно, насіння, зародок, початок, стартап. Як тільки це зерно набуде завершеного стану, воно одразу ж саме почне проростати, пробиваючи собі шлях і на ходу залучаючи всі необхідні ресурси.

Так це працює у природі. Аріянська Церква має розвиватись як природний процес – у цьому запорука її успіху та перемоги.  

Продовження: Три етапи формування Аріянської Церкви: церква-комунікатор, церква-громада, церква-храм

Wardruna - Hagal

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Формуємо стратегію творення постіндустріальної Вільної Української Громади.  Спочатку Аріянська Церква - потім нація і держава. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А як буде називатися наступна стаття? Національна ідея вимальовується все краще!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

життя колонізаторів в Україні стає надзвичайно ризикованою справою

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Як будемо хреститись: знизу вгору та зліва направо?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зліва направо (від минулого в майбутнє - розділення на божественне і людське) і згори вниз (від божественного до людського - возз'єднання, релига).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вимальовується цілісна стратегія переходу до постіндустріальної України. Завершення - у наступній статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А як буде називатися наступна стаття? Національна ідея вимальовується все краще!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!