Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Храмом української нації буде Вільна Українська Держава за зразком Аріянської Церкви

Категорія:

Нація і держава – це як громада і храм. Громада будує собі храм, нація будує собі державу. ДЕРЖава – це засіб підДЕРЖки нації.  

200720dub.jpg

Величний дуб починається з маленького жолудя
Величний дуб починається з маленького жолудя
Попередня стаття: 

З погляду аріянської релігії, храмом кожної втіленої божественної сутності є духовно-психо-фізична оболонка людини. Про це ми вже говорили у статті «Головний храм аріянства, або Де живе твій внутрішній бог».

Ми також з’ясували, що головне значення слова «церква» – організована духовна громада. Похідними від поняття «церква-громада» є «церква-храм» і «церква-комунікатор». Церква-храм дає громаді захищений і зручний фізичний простір. Церква-комунікатор (віртуальна церква) допомагає сформувати захищений і зручний інформаційний простір, зокрема базу знань і ефективну систему зв’язків. Цей аспект ми обговорили у статті  «Чи потрібні церкви віртуальній Аріянській Церкві: спілкування в малих і великих групах».

Далі ми дійшли висновку, що церква-громада, будучи «надвеликою групою», набуває ознак, властивих етносу – «групі своїх людей». Самокерований етнос – це вже нація, відтак Аріянська Церква набуває якостей націєтворчого ядра. Ця якість посилюється тим, що Аріянська Церква – це організація середнього класу, тобто 5% населення, яке є носієм «тріади продуктивності»: 1) самостійне мислення, 2) чесна праця, 3) прагнення спільного блага.  

Виходить, що Аріянська Церква – це прототип нової нації. Тому її треба формувати так, щоб вона була зразковим прикладом для всієї нації. І тут ми підходимо до поняття «держава», адже нація – це державно організований етнос.

З погляду аріянства, церква-храм-комунікатор – це засіб підтримки (піддержки) церкви-громади. Подібним чином, держава – це засіб піддержки нації, її храм. Різниця лише в масштабах: Церква – елітарний зразок, нація-держава – масова реалізація.

Таким чином, храмом аріянської української нації буде Вільна Українська Держава, створена за зразком Аріянської Церкви. Тому творення Церкви з самого початку треба здійснювати як найважливіший етап творення Нації і Держави, адже куди пустиш стрілу, туди вона й полетить.

Нарешті згадаємо давню істину: повноцінно керувати можна лише тим, що сам створив. Середній клас має стати керівною силою Вільної Української Держави. Це його призначення. Щоб керувати державою, середній клас має її продумати, виростити і виплекати. Але спочатку треба створити діючий зразковий прототип – Аріянську Церкву.

Її треба створити як живе зерно, насіння, зародок, початок, стартап. Як тільки це зерно набуде завершеного стану, воно одразу ж саме почне проростати, пробиваючи собі шлях і на ходу залучаючи всі необхідні ресурси.

Так це працює у природі. Аріянська Церква має розвиватись як природний процес – у цьому запорука її успіху та перемоги.  

Продовження: Три етапи формування Аріянської Церкви: церква-комунікатор, церква-громада, церква-храм

Wardruna - Hagal

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Формуємо стратегію творення постіндустріальної Вільної Української Громади.  Спочатку Аріянська Церква - потім нація і держава. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

життя колонізаторів в Україні стає надзвичайно ризикованою справою

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

життя колонізаторів в Україні стає надзвичайно ризикованою справою

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Як будемо хреститись: знизу вгору та зліва направо?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зліва направо (від минулого в майбутнє - розділення на божественне і людське) і згори вниз (від божественного до людського - возз'єднання, релига).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вимальовується цілісна стратегія переходу до постіндустріальної України. Завершення - у наступній статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А як буде називатися наступна стаття? Національна ідея вимальовується все краще!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!