Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перехресний ураган: Юридичний комітет Сенату США почав розслідування спроби державного заколоту 

Категорія:

Спецтема:

Будуть допитані 53 особи в справі розслідування діяльності спецслужб проти президента США Трампа у 2016 році.  Нитки цього заколоту тягнуться безпосередньо в адміністрацію Обами. Для демократів це питання реального виживання. 

200621senate.jpg

Photo: FedNet / Getty Images
Photo: FedNet / Getty Images

Поки загальна увага прикута до демонстрацій та погромів в американських мегаполісах, в Сенаті США йде інший драматичний процес, який може мати насправді значно потужніші наслідки, і який я назвав «загінним полюванням на заколотників».  В документах Сенату цей процес має іншу романтичну назву: «Crossfire Hurricane» (перехресний ураган).

Спираючись на Закон про нагляд за зовнішньою розвідкою (Foreign Intelligence Surveillance Act – FISA), Юридичний комітет Сенату США узявся дослідити низку питань:
- чому під час виборчої кампанії 2016 року почалось стеження за членами команди Дональда Трампа? Яке було обґрунтування такого стеження? Хто саме дав команду на здійснення стеження?

- чому спецслужби спирались у своїй роботі на відверто фальшиве досьє Кристофера Стіла? Звідки воно узялося? Хто дав хід роботі з цим досьє? Хто «зливав» ЗМІ інформацію з цього досьє під виглядом нібито інформації спецслужб?

- яким чином це фальшиве досьє (яке скоріш за все було зліплено російськими спецслужбами) стало обґрунтуванням для створення комісії спецпрокурора Мюллера, яка протягом трьох років відверто заважала роботі Президента та уряду, при тому не знайшла НІЧОГО.

- хто саме з високопосадовців давав команди на здійснення всіх цих необґрунтованих дій?

Після того, як Юридичний комітет заслухав колишнього заступника Генпрокурора Рода Розенштейна (Rod Rosenstein), стало ясно, що справа буде розростатись. Кілька днів тому Юридичний комітет  опублікував список з 53 осіб і надав повноваження голові комітету викликати цих осіб на слухання. В списку колишні високопосадовці часів Обами, працівники спецслужб, фахівці з безпеки. Серед них колишній директор ФБР Джеймс Комі (James Comey), колишній заступник директора ФБР Ендрю Маккейб (Andrew McCabe), колишній директор Національної розвідки Джеймс Клеппер (James Clapper), колишній директор ЦРУ Джон Бреннан (John Brennan), колишня заступниця Генпрокурора і в.о. Генпрокурора Саллі Єйтс (Sally Yates) та інші.

Юридичний комітет має намір провести всі ці слухання до жовтня, адже 4 листопада будуть вибори. Щоб допитати ці 53 особи за три місяці – це значить кожні кілька днів будуть проходити нові слухання. І можна очікувати, що на кожному слуханні будуть «спливати»  нові подробиці, частина з яких цілком може стати матеріалами карних справ. Причому мова буде йти вже не про якусь корупцію чи недобросовісну конкуренцію, а про спробу державного заколоту з метою захоплення влади. І нитки цього заколоту тягнуться безпосередньо в адміністрацію Обами.

Свого часу Америку струсонув «Вотергейтський скандал», коли група фахівців намагалась встановити прослуховувальну апаратуру в офісі політичних конкурентів. Була велика підозра, що Президент Ніксон «був у курсі неправомірних дій своїх однопартійців». Через це Президент Ніксон не став очікувати імпічменту, натомість подав у відставку. А віце-президент Джеральд Форд, який через відставку Ніксона став Президентом – дав амністію екс-Президенту Ніксону.

Тепер ситуація принципово інша: є велика підозра, що Президент Обама не просто «був у курсі неправомірних дій» своїх підлеглих, а навпаки: особисто давав команди на здійснення незаконних дій. І в цей момент на посаді Президента США знаходиться людина, яка навряд чи підпише амністію. Тому для демократів вибори Президента США у листопаді є питанням не просто політичної боротьби, а реального політичного виживання. 

Наші інтереси: 

Сенатори серйозно узялись за розслідування темних справ обамівського оточення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

дарвін - ганьба Кембріджу.обама - Гарварду

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

дарвін - ганьба Кембріджу.обама - Гарварду

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А з якого метою ганьбити Чарльза Роберта Дарвіна? Що не так з його працею "Про збереження привілейованих рас у боротьбі за життя"?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То так, питання виборів для демократів є питанням виживання. Тому демократи застосовуватимуть всі заходи, що тільки зможуть. Взагалі, ВСІ. І НАМ ДО ТОГО ТРЕБА БУТИ ГОТОВИМИ. Тобто, бути готовими, що діти диявола застосовуватимуть всі засоби, які зможуть, для свого виживання.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Чи не призведе можливе підтвердження провини чорношкірого Обами до "ефекту Флойда" тільки в більшому масштабі?