Зображення користувача Хосе Рамірес.
Хосе Рамірес
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Як вибрати спортивну пневматичну гвинтівку

Різноманітні види пневматичної зброї - це серйозний вибір при самообороні або для нового хобі. Таку зброю можна придбати в магазині або на певних сайтах без спеціального дозволу. Звичайно що певні калібри. Такий вид зброї використовується вже понад сто років. Але все ж таки, не потрібно забувати, по-перше, про правила безпеки при експлуатації зброї, а по-друге, для чого буде використовуватися даний вид.

Нинішні пневматичні вироби далеко пішли від перших моделей і можна з легкістю загубитися в цьому різноманітті. Розважальна стрільба, навчальна і тренувальна стрілянина по мішенях, тобто спортивна стрільба, або ж полювання, - це найпоширеніші «бажання», за якими купують пневматичні гвинтівки. 

Види і моделі спортивних гвинтівок

Розглянемо докладніше одно з таких «бажань», а саме придбання спортивної пневматичної гвинтівки і з'ясуємо, як вибрати даний вид зброї. Спортивна пневматична зброя може мати різне призначення, починаючи від початкового навчання стрільбі, до серйозних змагань. Тільки вимоги до такого виду пневматичної зброї будуть набагато вище, а якість виготовлення не повинно «підкачати» в відповідальний момент.

Спортивні гвинтівки повинні бути витривалішими, ніж аматорські пневматичні гвинтівки. Для розробки гвинтівок використовують останні досягнення в області пневматики, щоб їх спускові механізми і стовбури були бездоганні, тим самим приносили своїм власникам лише перемогу на змаганнях. Практично всі спортивні гвинтівки відносяться до РСР-класу.

Спортивні гвинтівки бувають різного призначення, все залежить від виду стрілецької спорту - або це Competition, а саме пневматична триборство, стрільба з трьох положень, або benchrest, стрілянина на кучність з упору, або field-target, імітація полювання із залізними мішенями. Але все гвинтівки зроблені тільки з однією метою: дати вам вразити навіть найменшу мішень з першого пострілу.

Від правильності вибору спортивної пневматичної гвинтівки залежить ваше призове місце. Якісна і потужна спортивна пневматика дозволяє не тільки бути кращим з кращих, але і розвиватися, навчати інших. Наприклад, спортивна пневматична гвинтівка Hammerli AR20 Silver є бюджетною моделлю, використовується для юніорів, занять у спортивних школах. Але за характеристиками не поступається іншим моделям. А ось, назва моделі пневматичної гвинтівки Umarex Walther Parrus говорить сама за себе.

Umarex Walther Parrus
Umarex Walther Parrus


Пружинно-поршневий механізм дії, потужність 30 Дж і багато іншого, згідно опису даного зброї в інструкції Walther Parrus, дає право вважати, що жоден спортсмен не пройде повз таку модель пневматичної гвинтівки. PDF iconінструкцію pdf

Як же все-таки вибрати не просто пневматичну гвинтівку, а саме спортивну. На що варто звернути увагу при виборі такої зброї. По-перше, важливі, звичайно, її габарити і вага. Але, більшість, в першу чергу, хвилює потужність, хоча це дуже відносна величина. Але для новачків не рекомендується вибирати моделі з максимальною потужністю.

Пневматична гвинтівка моделі Hatsan MOD 125TH, наприклад, досить потужна і важкувата для новачків. Вага трохи більше 4 кг.

По-друге, важливим залишається питання грошей. Не варто вибирати занадто дорогу гвинтівку. Раптом вас покине бажання стати професійним шутером і ви швидко втратите інтерес до стрільби (малоймовірно, правда?). Але й не слід вибирати найдешевшу модель. Адже її недоліки і невідповідність характеристикам можуть назавжди відбити охоту до стрільби.

По-третє, крім ціни гвинтівки врахуйте також і експлуатаційні витрати, особливо якщо все ж вирішили брати не пружинно-поршневу, а з попереднім накачуванням, як, наприклад модель Walther Rotex RM8. Підсумуємо: при виборі спортивної пневматичної гвинтівки звертайте увагу на її вагу, потужність, калібр, точність стрільби, відповідність технічних характеристик вашим бажанням.

Наші інтереси: 

Розвиваємо культуру зброї. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

АРСА розвивається?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

АРСА розвивається?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ідея актуальна. Проте перспективнішими є тренування з короткоствольною зброєю.

Найкращий варіант: револьвер Флобера

Арсен Дубовик каже:
АРСА розвивається?

Все, що робиться з власної волі, – добро!