Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нація зробила ще один потужний крок вгору

На День Незалежності в Києві відбулась Хода ветеранів російсько-української війни. Ця Хода наочно продемонструвала, наскільки «уЗеленського» не розуміють макросоціальних процесів, що відбуваються в Україні. І стала серйозним попередженням проти нерозумних дій ОПУ. 

Відміна військового параду на День Незалежності була нерозумною ідеєю. З одного боку, можна зрозуміти Зеленського, який у хаосі 2014 року кілька разів благополучно ухилився від  повістки у військкомат і тепер дуже не хоче дивитись в очі військовим. Навіть більше, він як дитина просто хоче заплющити очі і не бачити якусь проблему, з надією, що якщо не бачиш – то і проблема зникає. От саме так Зеленський хоче не бачити війни. Але життя – це не дитячий світ. Тут від війни очі не сховаєш. І ветерани спокійно це продемонстрували.

Одразу після заяви ОПУ про відміну військового параду ініціативні групи ветеранів оголосили, що проведуть свій власний парад у вигляді ходи ветеранів без жодної державної підтримки. Спочатку «уЗеленського» реагували на цю ініціативу, як на війну – заплющили очі і робили вигляд, що нічого не відбувається. Проте, коли стало ясно, що хода ветеранів буде доволі потужною, то терміново стали придумувати якійсь офіціоз – невеликий військовий парад з нагнаними бюджетниками і працівниками шоу-бізнесу. «УЗеленського» реально не зрозуміли, що саме відбувається.

А відбувається дорослішання новітньої української нації, яка зародилась на Майдані і у вихорі цієї війни.

На Ходу ветеранів в оргкомітеті зареєструвалось 10 тисяч чоловік. Прибуло ж набагато більше. За даними поліції в колонні ветеранів йшло 15 тисяч чоловік (на мій погляд, дані помітно занижені). Ви уявляєте, що таке 15 тисяч військових, які мають бойовий досвід? Це 5 бригад. Різних родів військ. Які самі зорганізувались, зібрались в столиці, вишикувались у колони і пройшли головними вулицями Києва. Без сміття, без пияцтва і бійок, навіть нікому ноги не віддавили. Тиха спокійна впевненість.

А ще більше людей вітали ветеранів. Знову ж такі за даними поліції тільки на Майдані було 50 тисяч людей. Але ж люди стояли вздовж всього маршруту від парку Шевченка до Майдану. І понад годину безперервно звучало тисячеголосе «Дякуємо!».

Після Ходи ветерани зібрались на Михайлівській площі, де провели спільний молебень за загиблими на цій війні. Після чого тихо розійшлися.

Саме так і відбувається самоорганізація української нації. В потрібний момент, без наказу, із нічого з’являються шаблі, рушниці, сотні, бригади. І цього ніколи не зрозуміють ті, хто звик все вимірювати грошима.

Ця Хода наочно продемонструвала, наскільки «уЗеленського» не розуміють макросоціальних процесів, що відбуваються в Україні. І стала серйозним попередженням проти нерозумних дій ОПУ. Адже, якщо у відповідь на невдалу ідею з відміною параду відбувся такий потужний неофіційний парад, то відповіді на інші нерозумні дії адміністрації можуть бути ще потужнішими.

І ще одне емоційне спостереження: коли бачу багато людей у поліцейській формі, то відчуваю якійсь незатишок, небезпеку, загрозу, намагаюсь їх уникнути. А коли 24 серпня бачив навколо стільки людей у військовій формі, то навпаки – було відчуття спокою і безпеки, як в дитинстві на руках у мами і тата.

 

Наші інтереси: 

Становлення новітньої української нації - вимога історичного процесу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Чудово! Дякую, Володю!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Чудово! Дякую, Володю!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Зворушливий репортаж Влодку, дякую !
Таких відчуттів не мала підчас перегляду телевізійних передач...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Звертає увагу зростаючий рівень самоорганізації українського суспільства.

Перший Майдан 2004 року - це був аморфний натовп, протестуючий проти влади. Реакція на несправедливість.

Другий Майдан 2013 року - також протест, вимушена реакція на дії влади і багато хаосу. Але вже не натовп, а структурування на сотні.

Цього разу - чітка самоорганізація і жодного протесту. Це була демонстрація спокійної сили. З власної ініціативи. Далі буде.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Саме так. Цього разу це не був протест, вимушена реакція на щось чи відчайдушний заклик до справедливости. Був простий посил: "Ми хочемо парад, і ми його проводимо!"

Творю, отже існую.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Пробудження України-пульсара !
https://www.ar25.org/node/19449

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !