Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Данія завдала удару по РФ: замість "Північного потоку-2" дозвіл видали іншому газопроводу

Данія, яка раніше відмовила у видачі дозволу на будівництво "Північного потоку-2" і запросила додаткову експертизу, видала перший дозвіл на прокладання іншого газопроводу Baltic Pipe.

"Компанія Baltic Pipe отримала перші адміністративні рішення для реалізації проекту в Данії. 12 липня 2019 року Данське агентство з охорони навколишнього середовища ухвалило два екологічні рішення, які стосуються розташування берегового трубопроводу", – йдеться на офіційному сайті проекту, повідомляє OBOZREVATEL.

Цей газопровід доставлятиме газ із Норвегії в Польщу і може стати альтернативою російському газу.

Поляки за рік використовують приблизно 15 млрд. куб. м. Зараз більше 10 млрд. кубів їм поставляє російський "Газпром". Одна,к контракт із ним закінчується у 2022-му, до цього часу вони планують побудувати газопровід Baltic Pipe.

Запланована потужність газопроводу – 10 млрд. куб. м на рік. Цього об'єму достатньо для того, щоб повністю відмовитися від "Газпрому".

  • 8 лютого Париж і Берлін підготували компромісний варіант поправок до Газової директиви ЄС, які дозволять їх затвердити, однак залишать Берліну широкі можливості для реалізації проекту "Північний потік-2".

  • 13 лютого Рада ЄС і Європарламент попередньо схвалили посилення Газової директиви Євросоюзу на підставі значно доопрацьованого і пом'якшеного проекту поправок, розробленого Німеччиною і Францією. Від них безпосередньо залежить доля російського газопроводу в обхід України.

  • 21 лютого Рада Європейського Союзу схвалила поправки до Газової директиви, які зачіпають "Північний потік-2". Йдеться про компромісний варіант, який передбачає посилення вимог до нового проекту російського газового монополіста "Газпрому".

  • 19 березня Комітет Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики підтримав проект поправок до Газової директиви ЄС, яка може створити перешкоди для російського газопроводу в обхід України "Північний потік-2".

  • 4 квітня Європарламент остаточно схвалив поправки до Газової директиви.

Наші інтереси: 

Не допустити Північного потоку-2. Будь-які спроби будь-яких держав, які унеможливлюють відкриття Північного потоку-2, - в інтересах України.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Добре мати сусіда - власника газових родовищ, - із яким тебе пов'язує спільний газопровід (хай і в проекті). Ще краще, коли цей сусід не перебуває під міжнародними санкціями.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Добре мати сусіда - власника газових родовищ, - із яким тебе пов'язує спільний газопровід (хай і в проекті). Ще краще, коли цей сусід не перебуває під міжнародними санкціями.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Данія, подібно до Швеції і Британії, також тяжіє до Міжмор’я - від Чорного моря до Атлантики:

Голова делегації Британії у ПАРЄ приєднався до демаршу через повернення РФ

Все, що робиться з власної волі, – добро!