Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бігус спонукав Росію підвищити свою обороноздатність: про контрабанду з території РФ

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Зараз для України головне - забезпечити своє існування. І демагогія, що корупція це існування підриває, може знищити Україну разом з корупцією. Це "розслідування" - піар-злив під вибори на користь певного кандидата.

Бігус наніс шкоду державі. В країні, якою він нібито хоче бачити Україну, вже б сидів. По-перше, він порушив таємницю слідства. Я не вважаю це аморальним з огляду на якість нашого слідства, але десь на Заході кримінальну справу вже б завели за таке, не зважаючи на право журналіста не розкривати джерел. Шукали б іншим шляхом, як він здобув інформацію, не ставлячи йому в провину нерозкриття джерел, пише відомий активіст 2000-х, зокрема, руху "Україна без Кучми" Михайло Свистович. У нас такого не робитимуть, бо нічим не закінчиться, а Бігусу лише піар буде.

По-друге, він наніс шкоду обороноздатності держави. У всі часи у всі віки держави шукали можливості дістати контрабандним шляхом озброєння, яке не могли дістати офіційним. Засилали шпигунів до ворога, витрачали гроші. Ще й нагороджували потім цих шпигунів, іноді посмертно.

І тепер Бігус фактично повідомив ворогу, що у ворожих лавах є зрадники, які працюють на нашу оборонку. І ворог їх шукатиме. І навіть якщо описані в кіно канали вже не використовуються, існують ще й інші. Бо те, що наші чиновники кажуть, ніби вже потреби у контрабанді нема, неправда. Є і буде ще довго. Але вони не можуть казати, що є. Ніхто не каже про існування подібних речей, хоча вони є всюди - і в США, і в Китаї, і в Ізраїлі, і в Ірані.

І те, що росіяни знають про це, не виправдовує Бігуса. Бо вони тепер мають реагувати на його кіно. Отже посиляться перевірки, перекриватимуться контрабандні шляхи. 

Бігус спонукав Росію підвищити свою обороноздатність. І він це чудово розуміє. І розуміє, що це розуміє чимало інших. Тому і почав викручуватись, казати, що не контрабанда була метою наїзду, а нажива мажорів.

Але ж бреше. Бо контрабанда в його кіно згадана не лише для того, щоб показати наживу. Кілька разів у кіно з'являються заяви чиновників, що ми досягли імпортозаміщення, що ми нічого з Росії не завозимо. Отже, він таки звинувачує владу у контрабанді, яка гостро необхідна нам для нашої оборонки.

До речі, про гроші також. Контрабанда коштує грошей. Контрабандистам треба платити. І ціна на контрабандний товар може бути значно вищою, ніж офіційна. І з директорами заводів контрабандисти можуть контактувати.

Інша справа - примус цих директорів до необов'язкових закупівель, крадіжки комплектуючих і зброї в Україні з подальшим перепродажем державі вкраденого, відкати. Якби Бігус зосередився на явно шкідливих для держави речах - це одне. Але ж він зосередився і на купі корисних, які в принципі мали б становити державну таємницю.

До речі, з відкатами теж не все однозначно. Якщо відкати йшли директорам до кишені - це одне, якщо ж вони потім пускалися для подальшої закупівлі необхідних державі речей, бо для контрабанди ж потрібна чорна готівка, - це інше. І тут треба знати всі нюанси, щоб обґрунтовано у цьому звинувачувати.

Я розумію, що довіри до наших чиновників та органів нема і що чимало з них таки крадуть. Але потреба в деталях для військової техніки - це дещо більше. Це і життя наших бійців і чинник, який впливає на успіхи чи поразки на фронті.

І прагнучи ідеалу в нашій ситуації з неідеальними чиновниками, можна допрагнутись, що ніхто не наживеться, але не буде й комплектуючих до нашої техніки. І тут краще не зекономити, але отримати необхідне. Часто прагнення економії та оптимізації призводить до того, що не досягається результат, на якому намагаються зекономити.

Добре бути чистоплюєм, дивлячись збоку. А от якби таких чистоплюїв призначити відповідальними за забезпечення армії необхідними деталями, я б подивився, як би вони діяли, маючи справу з тими, хто просто завалить справу, якщо не отримає за свою участь бабла.

Зараз для України головне - забезпечити своє існування. І демагогія, що корупція це існування підриває, може знищити Україну разом з корупцією. Бо долати корупцію довго і важко, а чимало речей потрібно робити вже і негайно.

З корупцією треба боротися так, щоб ця боротьба не зупиняла процесу, в якому задіяна корупція. Поступово, по частинках, відвойовуючи в неї територію безболісно для результату. Бо бажання всього і відразу може закінчитись відразу нічим.

Коментар журналіста Сергія Дмитриченка:

Це "розслідування" - піар-злив під вибори на користь певного кандидата. Адже за оприлюдненими фактами фінансових зловживань триває кримінальне провадження. І автор про це знав. Очевидно також, що порушено головний стандарт журналістики - нема ані позиції підозрюваних у зловживаннях, ані позиції слідства. Головним доказом, на який спирається сюжет, - анонімне джерело, правдивість якого нібито перевірена. Чим? Оперативно-розшуковими заходами? Бухгалтерською ревізією? Чим саме підтверджується особистий зиск фігурантів? КРІМ АНОНІМНОГО ДЖЕРЕЛА?

Схоже, що зазначений матеріал аж ніяк не готувався, як це сказано, два роки. Вірогідно, його змонтовано швидкоруч. І творчий колектив, очевидно, не боїться судових позовів. Напевно - має потужну "кришу".

 

Наші інтереси: 

Під час гібридної війни всі методи добрі. Навіть контрабанда комплектуючих до військової техніки. Бо якби не було боєздатної військової техніки, не факт, що ми могли б стримати ворога і не пішли на капітуляцію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це спеціально підготовлена до президентських виборів акція на користь певного кандидата! А Бігус - не просто свиня, а зрадник! І порядні люди з цим "журналістом" повинні не спілкуватися! Бойкот!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це спеціально підготовлена до президентських виборів акція на користь певного кандидата! А Бігус - не просто свиня, а зрадник! І порядні люди з цим "журналістом" повинні не спілкуватися! Бойкот!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Щось я ніц не розумію. Бігус повідомив не про контрабанду. Наскільки дозволяє мій інтелект - журналіст повідомив про мільйонні схеми, які висмоктують народні гроші, що здаються на армію. А не на кодло парашенківських бариг і крадіїв.
Щось я не второпаю Вашої логіки, пане Володимире...

Ми завжди успішні!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мій погляд, пане Сергію, потрібно проаналізувати і статтю і запис Бігуса, а вже потім розкласти все по полицям.

Але маю до Вас одне запитання: скажіть, а що крім "порошенківських бариг" (як ви висловлюєтеся), немає інших? Наприклада "бариг Тимошенко", "бариг Коломойського", "бариг Ахмєтова" і т.п.? Чи Ви бачите тільки те, що Вам особисто не подобається?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Пані, Олено, ви щиро вірите в те, що "велося слідство"? Велося проти Кононенка, Яценюка, міністра оборони і нач. генерального штабу, і ще проти тисяч посіпак навколо Пеці. Що хоч щось завершилося.
Щось я дуже здивований...

Ми завжди успішні!