Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Софійський собор має стати головним храмом Єдиної православної церкви

Собор святої Софії у Києві має стати головним собором єдиної Української православної церкви. Саме у ньому мають проходити богослужіння помісної церкви. Таку думку висловив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Я пропоную обговорити, щоб для служіння нової Помісної православної церкви, для служіння священиків міг використовуватися собор Святої Софії в Києві як найважливіший і ключовий собор українського православ'я, – заявив Парубій.

За його словами, передача Софійського собору єдиній православній церкві стане "актом відновлення історичної справедливості".

Парубій також додав, що отримав інформацію від Вселенського патріархату, що Синод вже затвердив робочу дату проведення всеукраїнського Об’єднавчого собору, який відбудеться у Києві і на якому буде утворено єдину помісну українську православну церкву, а також обрано її предстоятеля.

Спікер наголосив, що після проведення Собору передача Томосу новому предстоятелю української церкви буде останньою дією зі створення української церкви.

29 листопада Архієрейський синод Вселенського патріархату затвердив проект статуту майбутньої Української церкви. Також було ухвалено рішення щодо тексту Томосу, однак його оприлюднять уже після Об'єднавчого Собору.

Наші інтереси: 

Створення єдиної Української помісної церкви.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важливо, що Софійський собор будувався як аріянський храм. Відтак з’являється гарна підстава для арієзації Української Церкви.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Логічно і історично справедливо!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важливо, що Софійський собор будувався як аріянський храм. Відтак з’являється гарна підстава для арієзації Української Церкви.

Все, що робиться з власної волі, – добро!