Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 36
  • Переглядів: 37

Вчені пояснили загадку таємничого біополя

Категорія:

Світ:

Біохімік Джон Норман Хансен з Мерілендського університету заявив, що він виявив докази існування біоенергетичного поля навколо людини. Це поле вже тисячі років тому згадувалося в багатьох духовних практиках, але тепер їм зацікавилися вчені.

Д-р Хансен провів сотні експериментів з десятками людей. Інші вчені відтворили його експерименти, наприклад, Вільям Х. ван ден Берг з факультету біохімії і біофізики в Пенсильванському університеті і фізик Вільям ван дер Слайс з коледжу Геттисберг. Ван дер Слайс опублікував своє дослідження 15 березня в Journal of Scientific Exploration.

У попередніх експериментах з вивчення біополя людини використовувалися фотонні сенсори. Д-р Хансен використав інший підхід. Він вирішив подивитися, чи здатне біоенергетичне поле, якщо воно дійсно існує, вплинути на торсіонний маятник. Це дуже чутливий прилад, який рухається під впливом найменшої енергії. Він підвішував торсіонний маятник над головою учасників експерименту, і кінетична енергія маятника змінювалася.

«Ми провели контрольні експерименти, щоб виключити можливість впливу потоків повітря та інших факторів, і прийшли до висновку, що ефект виникав внаслідок дії якогось силового поля, створюваного людиною, що сидить під маятником», – написав він у дослідженні під назвою «Використання торсіонного маятника для визначення можливого біоенергетичного поля людини ». Воно було опубліковано в Journal of Scientific Exploration в 2013 р

Жодна з відомих сил електромагнітного спектра не могла дати такий результат. Можливо, є стандартне наукове пояснення таким незвичайним результатами, і ми його просто ще не виявили … Але також може бути, що ми спостерігали феномен, який вимагає розробки нових теорій ».

Найдивовижніше явище під час досліду було, коли ефект від присутності людини зберігався 30-60 хвилин після його відходу. Якщо маятник приводили в рух повітряні потоки, то він би швидко повернувся в статичне положення.

Вплив різних людей на маятник буd приблизно однаковим. «Це означає, що для впливу на маятник не потрібно особливих здібностей чи попереднього тренування», – заявив Хансен у вступі до промові на 34-й конференції товариства наукових досліджень, яка пройшла в кінці травня.

«Але серед учасників експерименту були окремі люди, які довгі роки займалися медитацією. Їх вплив на маятник в стані медитації дуже відрізняdся від того, коли вони перебували у стані. Це означає, що ментальний стан людини здатний впливати на маятник ».

Чи раціональне пояснення?

Ван ден Берг і Ван дер Слайс використовували точно такий же маятник, що і Хансен (Хансен опублікував дизайн маятника і закликав інших вчених провести точно такий же експеримент). Інші дослідники зафіксували точно такі коливання маятника поблизу людської голови. Але вони припустили, що коливання можуть виникати в результаті змін температури повітря через тепло, що виходить від голови. Зміна температури створює конвекційні потоки.

Вони помістили шматок пластику між головою і маятником, і ефект зник. Вчені прийшли до висновку, що пластик або блокує загадкове біополе, або просто закриває маятник від джерела тепла.

Хансен опублікував відповідь на це дослідження. З його точки зору в теорії про те, що коливання маятника виникає під впливом тепла від тіла, є недоліки.

«Якщо ви ставите товстий пластиковий щит між людиною і маятником, штовхаюча сила [біоенергетичного поля] буде впливати на заслін. Маятник міг би реагувати, якби сила зберігалася після впливу на щит.

Але вплив сили спочатку на щит, а потім на маятник суперечить законам фізики: силу можна використовувати тільки один раз. Якщо вона справила вплив на пластик, то вже не зможе вплинути на маятник », – написав Хансен.

На думку Хансена, інший недолік в тому, що Берг не враховував постеффекти, що зберігається після відходу людини.

Хансен написав: «Основний принцип фізики маятника свідчить, що якщо маятник рухається під впливом зовнішньої сили, то при зникненні цієї сили він негайно повернеться в статичне положення».

Будь-які конвекційні потоки швидко б зникли після відходу людини. Тому ця теорія не годиться для пояснення реакції маятника.

За словами Хансена, дія біоенергії якимось чином залишає слід на маятнику.

У дослідженні Берга також не було враховано, що в присутності людини змінюється частота коливань маятника, вважає Хансен. Після відходу людини маятник протягом 30 хвилин або більше коливався вже з іншою частотою. Цього не пояснити конвекційними потоками, що виникли через зміни температури повітря.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ще з шкільного курсу фізики пам'ятаю, що всі тіла (і живі, і мертві) випромінюють енергію з дуже короткою хвилею. Скажімо людські тіла випромінюють хвилю довжиною десять у мінус тридцять-якійсь степені метра. Більше того, довжина хвилі кожної людини індивідуальна як відбитки пальців. Напевне цим і можна пояснини, що деякі екстрасенси відчувають присутність певної людини. Наскільки я можу судити, то ця хвилька, що відходить від людського тіла, формується серцебиттям, точніше рухом крові по організму. Звідси, логічними міркуваннями, переходячи до мертвої матерії, можна стверджувати, що і камінь має «серце».

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Нарешті...

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Чи можна сказати, що біополе і душа - це одне і те ж?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Біополе це аура - ефірне тіло, його і раніше фіксували методом кірліан-фотографії. В людини є ще астральне, ментальне і тіла більш високого порядку, котрі в розвитку їх сприйняття дозволяють нам відчувати більш тонкі плани буття. Та недаремно вони об"єднанні назвою "тіло" і являються лише інсрументом пізнання Душі, котра в свою чергу є інструментом для пізнання Духу Творця Всесвіту.
На сьогоднішній день, в основному, Душу підміняють егрегором релігії, намагаючись не прямо через власну Душу, а через посередника пізнати Бога. Та цей метод себе еволюційно переживає, тим більше з настанням галактичного світанку егрегори поступово ставатимуть неспроможними морочити людям голову, що без сумніву буде шоком особливо для непідготовлених людей, та шокотерапія це також один із методів еволюції, можна сказати рушійний метод.

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ще з шкільного курсу фізики пам'ятаю, що всі тіла (і живі, і мертві) випромінюють енергію з дуже короткою хвилею. Скажімо людські тіла випромінюють хвилю довжиною десять у мінус тридцять-якійсь степені метра. Більше того, довжина хвилі кожної людини індивідуальна як відбитки пальців. Напевне цим і можна пояснини, що деякі екстрасенси відчувають присутність певної людини. Наскільки я можу судити, то ця хвилька, що відходить від людського тіла, формується серцебиттям, точніше рухом крові по організму. Звідси, логічними міркуваннями, переходячи до мертвої матерії, можна стверджувати, що і камінь має «серце».

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Василь Кукурудза.
0
Ще не підтримано

Існує така точка зору, що біополе - це викривлення, або деформація вакууму (ефіру) в залежності від просторової орієнтації атомів речовини. Має воно хвильову природу. Його неможливо виміряти амперметром чи вольметром. Тому існують й інші назви - торсійне поле, неелектромагнітний агент. Біополе дуже добре виявляє себе в вуглецевих структурах - рослини, тварини, людина. Росте собі травичка, від неї в усі боки на деякій відстані випромінюється її біополе. Якщо зверху буде знаходитись асфальт (бітум теж вуглець), біополе рослини "висушить" і зруйнує якусь частинку асфальту і проб'є шлях до сонця. Не доторкаючись безпосередньо до нього.
Людина також польова структура, так само має своє біополе. Воно складається з багатьох полів її органів та систем. Долоні рук можуть доволі сильно випромінювати біополе. Воно може долати перешкоди у вигляді металічних пластин або пластмаси, може і не долати. Це залежить від товщини самої перешкоди, і експериментально доведено, що перешкода може ввійти в резонанс поля і вже не заважати йому.
Також ця теорія має чудове втілення на практиці. Генератор неелектромагнітного агенту може "приспати" бактерії і ефективно зберегти, наприклад, цукровий буряк, поки з ного зроблять цукор. Є можливість розплавляти метали без нагрівання, сонячні пластини виробляють струм, а нафту точно можна розкласти на 100% палива без відходів (маю на увазі бітум, мазут).
Існує цікава думка й про те, що таке душа. Про це в наступному коментарі.

Своїм друзям ми пропонуємо тільки те, чим користуємось самі.

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Біополе це аура - ефірне тіло, його і раніше фіксували методом кірліан-фотографії. В людини є ще астральне, ментальне і тіла більш високого порядку, котрі в розвитку їх сприйняття дозволяють нам відчувати більш тонкі плани буття. Та недаремно вони об"єднанні назвою "тіло" і являються лише інсрументом для пізнання Душі, котра в свою чергу є інструментом для пізнання Духу Творця Всесвіту.
На сьогоднішній день, в основному, Душу підміняють егрегором релігії (або взагалі "служать" лише егрегору соціуму), намагаючись не прямо через власну Душу, а через посередника пізнати Бога. Та цей метод себе еволюційно переживає, тим більше з настанням галактичного світанку егрегори поступово ставатимуть неспроможними морочити людям голову, що без сумніву буде шоком особливо для непідготовлених людей, та шокотерапія це також один із методів еволюції, можна сказати рушійний метод.

Світ це лише відображення Тебе