Зображення користувача Сергій Остапенко.

Економічна реформа і введення системи 5.10 припускають наступні кроки:

1. Скасування всієї податкової системи України (скасування ПДВ, акцизів і мит) і введення простої зрозумілої системи: 5% з продажів, які платять споживачі товарів і послуг, і 10% соціального податку, які оплачуються одержувачами зарплати.

2. Вільне ходіння валют. Розрахунки в Україні повинні проводитися в будь-якій зручній громадянам валюті без будь-яких обмежень.

3. Вільне, без обмежень проходження товарів та вантажів через митницю, повне відкриття економічних кордонів України. Митний контроль здійснюється тільки з метою виявлення зброї та наркотиків.

В основі системи 5.10 лежить принцип економічної свободи, якою, на думку автора ідеї, повинен бути наділений кожен громадянин країни. Мова йде про права і можливості заробляти гроші без відповідних дозволів від державних органів. Автор системи 5.10 Геннадій Балашов вважає низьку ділову активність на території України, бюрократію, корупцію наслідком заплутаної податкової та дозвільної систем, які він пропонує скасувати і запровадити просту і зрозумілу систему взаємовідносин з державою. 5% з продажів, які платить покупець, реалізує принцип «купуєш-платиш» і 10% соціальний податок, який платить одержувач заробітної плати.

При введенні 5.10 буде встановлена мінімальна заробітна плата 5 дол. на годину, і за, законом, 90% працюючих на будь-якому підприємстві повинні бути виключно громадянами України. В Україні також діятиме найкраща реєстраційна система для реєстрації власності. 1% збір на реєстрацію акцій, нерухомість.

Реалізуючи принцип «купуєш-платиш» на будівництво доріг громадяни України будуть платити дорожній збір, включений у вартість бензину, що купується.

Українське економічне диво, або Україна як податковий рай для людства

З точки зору громадян та їх добробуту, податки в Україні мають бути: 

1) мінімальними, щоб громадяни були в змозі їх оплачувати;

2) стимулюючими підприємництво;

3) зручними для розрахунку, які дають можливість не утримувати армію бухгалтерів, а державі - сотні тисяч податкових інспекторів;

4) привабливими для інвестицій усього світу;

5) достатніми для держави XXI століття.

«5.10» повністю відповідає вимогам економіки XXI століття і дозволить наситити територію України товарами і грошима усього світу. На території України стане вигідно жити і працювати. Ми можемо зупинити тисячолітній результат втікання грошей і вивезення сировини з території України і запустити зворотній процес, коли на території України буде вигідно жити і працювати.

З метою створення умов для стрімкого економічного зростання України та збагачення її громадян, вся територія країни має стати безмитної зоною для людства. А щоб остаточно розбити голову корупції та надати громадянам України можливість купувати товари за найбільш вигідною ціною в світі, мита, акцизи на ввезення повинні бути скасовані. На нашій території повинні вільно обертатися гроші з усього світу, безперешкодно обмінюючись і забезпечуючи кредитування, обмін і розрахунки.

Статус території безмитної торгівлі ми зобов'язані прийняти відразу і не менше ніж на 40 років без можливості його зміни. Саме така стабільність викличе особливу довіру підприємців всього світу. Система «5.10» повністю зможе забезпечувати утримання державної машини, яку доведеться скоротити на 80%, відмовившись від практично всіх державних витрат. Держава стає арбітром, що забезпечує законність. Все це в сукупності забезпечить громадян України небаченими досі доходами.

У нас не буде контрабанди, бо не буде мит і акцизів. Митниця, скорочена в п'ять разів, нарешті займеться тим, чим їй належить займатися - зброєю і наркотиками. Всі інші товари повинні перетинати кордон України безперешкодно, перетворюючи нашу країну в чудову, найкращу в світі транзитну зону. Тільки на кордоні, коли переупакований і  оброблений товар йтиме на експорт, буде стягуватися 5% -й податок.

Тільки у випадку насичення території України товарами та грошима у громадян України з'явиться можливість мати високооплачувану роботу, свій бізнес і можливість справжнього соціального захисту.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Остапенко.

Радіймо арії! Система 5.10, на цей час дуже нагадує нашу (звісно, що наша краща). Давайте обговоримо 5.10. На мій погляд, цю 5.10 ми можемо підтримати і внести до неї (системи 5.10) свої правки :)

 

Хай Буде!

Зображення користувача Лада Світло.

Бажаю створити  свою КАЗКОВУ МРІЮ - ЧУДО !!!

У кожного громадянину УКРАЇНИ мінімальна оплата праці кожного місяця - 5000.00 ЄВРО !!!

Зображення користувача Володимир Самотий.

У нас була домовленість публікувати статті на НО українською

 

Зображення користувача Миро Продум.

Ідеї цікаві і заслуговують на ретельний аналіз. В цілому треба мати на увазі, що автор є типовим торговцем, його цікавлять тільки гроші. Відтак він за вільний рух товарів і капіталу без кордонів і обмежень. Українська держава, культура, мова, безпека, національна стратегія йому абсолютно байдужі. Скоріше всього, він навіть не розуміє, що це таке.   

Ось цікава його розмова з депутатом-державником Сергієм Капліним: 

Балашов виступає за ліквідацію Нацбанку України і власної валюти. Це помилка, адже власна валюта - це потужний інструмент залучення внутрішніх інвестицій. Фінансова система - це система кровообігу державного організму. Балашов пропонує використовувати чужі системи, тобто продати власний кровообіг. Це до того, що його світогляд доволі обмежений.    

 

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Леонід Українець.

Другий пункт відкидаю. Над третім треба подумати.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Володимир Світлий.

Мене завжди дивує факт відсутності нових наукоємних технологій,розробок у всіх проектах які мені довелося бачити або чути.Це дуже дивно і небезпечно для держави чи державного проекту.На мій погляд має бути окрема гілка,структура або якійсь інший  механізм для науковців який дозволить поховати догми сучасних наук які не відповідають правилам природи тому ,що жодна наука не враховує обертовий момент всього сущого і стоїть тільки на постулатах тиску і температури.Тиск  і температура приводить до знищення води (надречовина у природі) а оазом з водою руйнується і деградує все живе ,що ми і бачимо у тваринному ,рослинному світі і людскому розвитку у зворотньому стані.

Я згоден з постулатом ,що багаті люди - багата держава. Золото зберігати державі дозволяти не можна. Вона завжди знайте спосіб як його позбутися.

Потрібно вже сьогодні корегувати життя суспільства виходячи з того ,що труд замінять роботи а нові технології або зруйнують остаточно воду або ми зверенмо увагу на інший спосіб співіснування з природою,всесвітом.Це обертання.Ці символи постійно переходять від покоління в покоління ,від попередньої  цівілізації у вигляді спиралі,сонцебігу,сварги,свастя. Цей спосіб не шкодить воді. Навпаки він її відроджує.Має малі розміри ,дає чисту енергію за допомогою води ,повітря,повітря з водою.Спосіб отримання енергії надзвичайно простий.Прорекламований Шаубергом у прошлому столітті..Сучасні механізми дозволяють будувати такі прибори в любій хаті змоделювавши   3 вимірні деталі на компі і роздрукувавши їх на 3D притері.

Має бути весело. Все геніальне просте ,відносно дешеве і не важке.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Олена Каганець.

Рекомендую почитати цю статтю https://www.ar25.org/node/12482