Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 30
  • Переглядів: 30

З'єднання електричних проводів: ТОП-3 способи

З'єднання електричних проводів: ТОП-3 способи

У сучасних будинках є велика кількість потужних електроприладів. Їх застосування сприяє значному підвищенню навантаження на з'єднання провідників у распредкоробках і всю електропроводку загалом. Щоб уникнути короткого замикання, варто відповідально підійти до вибору способу з'єднання жил кабелів і проводів. У нашій статті ви знайдете найнадійніші способи. На якому з них зупинитись – вирішувати вам.

Зварювання

З'єднання, виконані за допомогою зварювання, безпечні та довговічні. Щоб виконати зварювання, необхідно зробити скручування проводів у розпредкоробці, а потім скористатися зварювальним апаратом.

Крім очевидних переваг зварювання, до яких можна віднести безпеку та відсутність додаткового обслуговування, існують і недоліки. Так, для виконання такого способу з'єднання вам знадобляться зварювальний інвертор та спеціальні захисні окуляри. Це досить дороге обладнання, яке навряд чи варто купувати для домашнього використання. Тому зварювання найчастіше застосовують при масовому електромонтажі.

Опресування

Ще один гідний спосіб з'єднання. Алгоритм виконання досить простий: у розпредкоробці надягаємо на провідники спеціальні гільзи, а потім обтискаємо їх і після ізолюємо місця з'єднань. Для цього підійдуть ручні прес-кліщі.

До переваг опресування можна віднести:

  • надійність;
  • безпека;
  • відсутність додаткового обслуговування;
  • швидкий монтаж;
  • підходить для використання в домашніх умовах.


Мінус опресування – необхідність придбання ручних прес-кліщів. Така покупка не завжди є доцільною.

Клеми типу Ваго

Клеми Wago – зручний та надійний спосіб з'єднання, що не потребує спеціальних інструментів для монтажу. Достатньо зачистити кабель, вставити його жили до гнізда клеми до упору, а потім перевірити надійність з'єднання, злегка потягнувши за кабель.

Клема на 5 проводів 221-415 з натискними важелями, Wago

Безперечними плюсами Ваго є:

• швидкий монтаж;
• відсутність потреби у спеціальних інструментах;
• надійність та безпека.

До недоліків Wago можна віднести їхню вартість, але якість клем загалом її виправдовує.

У перерахованих способів з'єднання свої переваги та недоліки, але всі вони надійні та відповідають нормам. Вибирайте спосіб, оптимальний для вашої ситуації.

Електрофурнітуру та різні марки кабельної продукції завжди можна купити гіпермаркеті електротехніки ВСЕ Е. Ми також надаємо консультації щодо підбору та монтажу проводки.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи