Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зустріч двох лже-президентів. Чого очікувати?

Змова двох Президентів із сумнівною легітимністю обставлена як реінкарнація "Ялтинської конференції", де ділять світ на зони впливу.

Сьогодні у Швейцарії зустрічаються Президенти США і РФ Джо Байден і Володимир Путін. На зустрічі в кімнаті будуть лише 6 чоловік: Джо Байден, держсекретар Ентоні Блінкен, Володимир Путін, міністр закордонних справ Сергій Лавров і два перекладачі. Очікується, що зустріч триватиме 4-5 годин, без обіду і якойсь символічної спільної трапези. По закінченні кожен з Президентів проведе окрему прес-конференцію, де кожен буде розповідати свою версію того, про що йшла мова.

Проте, про щоб там не йшла мова і чого б вони потім там не розповідали – я можу вже зараз сказати, що насправді буде результатом зустрічі.

Путін дуже хотів цієї зустрічі. Він дуже хоче позбутися статусу ізгоя і вважати себе «вершитєлєм судєб міра». Проте зустріч запросив Байден. Мало того, ще до цієї зустрічі Байден зробив низку односторонніх кроків, щоб сподобатися Путіну. Це й зняття санкцій з компанії оператора «Північного потоку 2», це й вивід американських нафтовиків з північного сходу Сирії (де вони допомагали налагоджувати інфраструктуру американським союзникам курдам). Це й дії зі знищення американської нафтогазової галузі і здача росіянам ринків, з яких їх свого часу вибив Трамп. Це й плутані роз’яснення, чому Україну «поки що» не можна брати в НАТО тощо.

Які питання є важливими для учасників зустрічі?

Для Путіна – це система впливів в Європі, визнання постсовєцького простору зоною впливу Росії, можливість постачання в Європу палива в обхід України. Для Байдена  - щоб РФ не стала союзником/васалом Китаю і зберігала нейтралітет в американо-китайському протистоянні. І за це Байден готовий щедро заплатити.

Щоб вони потім там ні розповідали після зустрічі – результат буде такий, про який вони вголос не скажуть. Це:

Путін пообіцяє Байдену:

  1. Зберігати нейтралітет у американо-китайському протистоянні. Не грати відверто на боці Китаю.
  2. Не робити відкритого повномасштабного вторгнення російських військ в Україну (бо ж Конгрес не зрозуміє…)

А Байден у відповідь пообіцяє Путіну:

  1. Дозволити добудувати «Північний потік 2» і не заважати постачати паливо в Європу в обхід України. Але залишити за Америкою якусь частку цього ринку (бо ж Конгрес не зрозуміє…)
  2. Закривати очі на гібридне хуліганство на постсовєцькому просторі. Репресії, диверсії, підривна діяльність – будь що, тільки не сильно зариватися (бо ж Конгрес не зрозуміє…)

А все, що вони розповідатимуть про цю зустріч – це тільки замилювання очей.

І чому я їх обох назвав лже-президентами.

Про Путіна все ясно. Цей «обнульониш» обіймає посаду всупереч законів власної країни. Всі це знають, але більшість населення це поки що влаштовує. Поки що.

Що стосується Байдена. Він прийшов до влади за рахунок масштабних фальсифікацій на виборах 2020. За даними соціологічних опитувань 51% американців вважає, що на виборах були фальсифікації. Зараз здійснюється аудит в окрузі Марікопа штату Аризона. І попередні результати свідчать про те, що такі дійсно були фальсифікації, причому в немислимих для Америки масштабах. І подібні процеси аудиту зараз починаються в низці інших штатів.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за театром на глобальній шахівниці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, як скоро Путін порушить свої обіцянки? Бо, кримчани потребують води з українського каналу. А, Китай за дії на свою користь, ладен платити Росії великі гроші. Якщо РФ це буде робити з помірною нахабністю, то все одно, Байден буде намагатись викручувати українській владі руки, аби Україна капітулювала "без крові".

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, як скоро Путін порушить свої обіцянки? Бо, кримчани потребують води з українського каналу. А, Китай за дії на свою користь, ладен платити Росії великі гроші. Якщо РФ це буде робити з помірною нахабністю, то все одно, Байден буде намагатись викручувати українській владі руки, аби Україна капітулювала "без крові".

Якщо прагнеш чуда - створюй його!