Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЗСУ продовжують роззброювати Росію на острові Зміїний

Збройні сили України завдали чергового удару по скупченню російської військової техніки на острові Зміїний, внаслідок якого вдалося знищити ще один самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1».

Крім зенітного комплексу, українським військовим вдалося ліквідувати 2 російські склади з боєприпасами, а також самохідну гаубицю «Мста-С», тягач, 23 мм зенітну установку, 4 одиниці автомобільної техніки та 20 військовослужбовців РФ, повідомляє Оперативне командування «Південь».

В акваторії Чорного моря ворог продовжує блокувати українські порти та утримувати 5 ракетних та 3 великих десантних кораблі. Через шторм противник був змушений зробити рокірування сил, але загроза ракетних ударів по всій території України лишається.

Оперативне командування «Південь» попереджає українців про ймовірність безконтрольного руху морських мін до узбережжя через несприятливі погодні умови. Тим паче, що випадки детонації морських мін, що відірвалися, в Одеській області вже зафіксовані.

Як повідомляє ZN.UA, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив в ефірі національного телемарафону, що перед ЗСУ стоїть завдання цілковитого звільнення острова Зміїний від російських окупантів.

"На острові Зміїний є угруповання, яке складається з підрозділів ППО, підрозділів, на озброєнні яких є реактивні артилерійські установки, їх там три одиниці. Крім того, знаходиться катерна група і підрозділи спеціального призначення РФ", – розповів начальник ГУР.

Також він зазначив, що операція триває і наноситься вогневе ураження. Операція буде продовжуватись до повного звільнення острова Зміїний від окупантів.

Українські захисники 21 червня на півдні ліквідували 49 солдатів та офіцерів російської армії. Росіяни втратили дві самохідні гаубиці "МСТА-з", тягача, станції радіоелектронної боротьби, складу з боєприпасами, а також п'яти одиниць бронетехніки.

Наші інтереси: 

Повідомляємо про успіхи ЗСУ, підтримуємо Українську армію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи