Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зоопарк звинувачують у расизмі

Вірте чи ні, а зоопарк був звинувачений в анти-пігмейському расизмі за те, що помістив групу пігмеїв у зоопарк. Ні, пігмеї не були експонатами зоопарку – принаймні ніхто цього навмисно не збирався робити.
Як повідомляє Yahoo News, “Групу пігмеїв-музикантів, що прибули на щорічний фестиваль, конголезькі власті тимчасово розмістили в зоопарку, що привернуло увагу туристів і одночасно викликало протести з боку правозахисних груп. Власті стверджують, що намагались зробити так, щоб тубільні музиканти почували себе комфортно. Але після бурі в ЗМІ пігмеїв минулої п’ятниці переселили в шкільний гуртожиток. Пігмеї зараз розміщені разом з музикантами з різних районів Конго, в той час, як іноземні учасники Пан-Африканського Музичного Фестивалю поселені в готелях.

Yahoo продовжує: “Пігмейський навіс на галявині зоопарку притягував туристів, котрі підходили фотографуватись, сказано у заяві “Конголезького Спостереження за Дотриманням Прав Людини”... «Ми енергійно протестували проти дискримінації, експлуатації та поганого поводженні з цими 20 тубільцями... Після їхнього прибуття до Браззавілю 4 липня, ці люди спали, відкриті москітам та холоду... в той час, як інші делегації розташувались в готелях.»”

Між іншим, саме так пігмеї сплять в природі, але, я думаю, дехто не хоче бачити очевидні факти.

Yahoo продовжує: “Власти стверджують, що вони запропонували групі з 10 жінок, 9 чоловіків та однієї дитини розміститись у джунглевій частині зоопарку, щоб вони почували себе як можна ближче до звичних умов. «Це не дискримінація,» - каже Іветте Лебондзо, керівник мистецтва і культури Республіки Конго. – «Ми розмістили їх біля струмка у лісі тільки тому, що це нагадує їм звичне середовище проживання, котрим є джунглі. Я думаю, що ми поставились з повагою до наших братів, котрі прибули сюди з джунглів і ніколи не бачили міста.» - додає вона”.

Поки що схоже, що “Конголезьке Спостереження за Дотриманням Прав Людини” не знайшло підстав звалити відповідальність за цей дикий прояв анти-пігмейського расизму на білу людину. Важко волати “расизм”, коли одні африканці надають іншим африканцям відтворений шматок джунглів, щоб ті почувались комфортно. Проте дивує, де ж є всі ці доморощені “групи правозахисників” та члені громадських кампаній, коли деякі африканські племена влаштовують різню і нищать друг друга сотнями тисяч.

Zoo Faces Racism Charges
Ian Mosley, “European American News”, 30 липня 2007.

Переклав Володимир Щербина
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи