Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Знай не наших: які російські ресторани і магазини є в Україні

Поки Росія веде війну з Україною, постачаючи найманців і зброю і убиваючи ледь не щодня українських військових, в країні досі працюють російські заклади харчування, магазини, банки. iPress.ua допоможе розрізнити, які заклади належать окупантам, а ви вирішуйте самі - фінансувати країну-агресора чи ні.

 

Якіторія

Мережа ресторанів Якіторія належить асоціації ресторанів Веста-центр інтернешнл, заснована в 1996 р. Олегом Шейхаметовим. У 1999 р. перший ресторан недорогий японської кухні відкрився в Москві. Основний акцент був зроблений на демократичності цін на заморські наїдки. У Києві перший заклад мережі відкрилося на бульварі Лесі Українки в 2003 р. Подейкують, що черга в ресторан стояла навіть на вулиці, а за посадку менеджерам пропонували гроші.

Il Patio, Планета Суші

Мережі Іль Патіо і Планета Суші належать найбільшому в Росії операторові мережі ресторанів, Росинтер. Також, за системою франчайзингу, Росинтер володіє і ресторанами TGI Friday's.

Євразія

Мережа ресторанів японської кухні входить в ресторанну групу Євразія Холдинг, яку заснував в 2001 р. Олексій Фурсов. На даний момент відкрито більше 130 закладів у Санкт-Петербурзі, Москві, Києві, Казані.

Жовте море

Перший ресторан мережі відкрився в Києві в 2009 р. Мережа бере свій початок в Москві з 2000 р., де його відкрив ресторатор Олександр Орлов. Йому ж належать заклади Москва і Танукі, останній теж є мережевим рестораном, яких вже більше сорока в Україні та Росії. Всі вони в ходять в єдиний ресторанний холдинг Lite Life. Торік Орлов спільно з Сергієм Свєтлаковим відкрили в Києві ресторан Eshak.

Кофе Хауз

Найбільша російська мережа кав'ярень. У 2013 р. офіціант Кофе Хауз висміяв клієнта, який говорив з ним по-українськи. Виявилося, згідно з правилами компанії, офіціанти повинні говорити з відвідувачами тільки по-російськи. Правила, втім, незабаром змінилися - тепер в Кофе Хауз говорять зручною для клієнта мовою.

Шоколадниця

Російська мережа кафе, що має свої філії, окрім Росії та України, у Вірменії, Азербайджані, Казахстані.

Бар-Буфет "Николай"

У Києві перший заклад відкрився в 2010 році. Сьогодні в столиці їх є вже три. Такі ж буфети ще є в Москві і Талліні. Спеціалізується "Николай" на випіканні пирогів. Названий бар на честь Миколи Перегудова, видатного віолончеліста, народного артиста СРСР.

Блінофф

Сьогодні у Києві діє три заклади цієї мережі, ще один працює в Харкові.

Carlo Pazolini

Компанія заснована підприємцем Іллею Рєзником в 1990 р. Перший роздрібний магазин марки був відкритий на Ленінському проспекті в Москві, в 1995 р. Сьогодні магазини Carlo Pazolini працюють в Росії, Україні, Азербайджані, Молдові, Казахстані, ну і для чогось в Чехії і в Італії.

TJ Collection

Нібито англійська, а насправді тільки лише зареєстрована росіянами у Великобританії, компанія випускає взуття під марками TJ Collection, Carnaby і Chester.

Incity

Російська марка одягу для мас-маркету відома перш за все своєю недавнім співпрацею з російським дизайнером Ігорем Чапуріним, який зробив для Incity відомі футболки зі Смішариками.

Love Republic

Марка одягу, створена для молодих дівчат, досить зухвала і яскрава, вибрала своїм обличчям улюблених артисток середньої смуги Росії - українську групу ВІА Гра.

Gloria Jeans

Російська компанія, що виробляє доступний джинсовий одяг під марками Gloria Jeans і Gee Jay, була заснована в 1988 р. В Україні марки з'явилися у 2003 р. (в Одесі), а сьогодні одяг навіть шиють у нас - є одна фабрика в Донецькій і вісім підприємств в Луганській областях.

O'stin

Популярна у офісних працівників марка одягу належить російській мережі Спортмастер. Запустили O'stin в 2003 р.

Спортмастер

Російська компанія, що займається оптовою та роздрібною торгівлею спорттоварами. Має магазини в Росії, Україні, Білорусі та Казахстані. Лідер в Росії та СНД серед спортивних мереж.

Sela

Російська, а не ізраїльська, компанія, що випускає одяг для мас-маркету. Одна з найпомітніших подій Sela за останній час - запуск лінії косметичних засобів, в тому числі для дітей, а також взуттєвої лінії.

Oodji

Вона ж OGGI. Доступний яскравий молодіжний одяг сумнівної якості, зате за копійки. Крім Росії, України, Білорусі, Молдові та Казахстану, магазини є в Польщі, Чехії, Словаччини.

Egle

Досить якісне взуття російського взуттєвого бренду, який цінують за зручність і лають за те, що воно не промокає.

Читай-город

Російська мережа книжкових магазинів, заснована в 2009 р. У Росії регулярно проводить майстер-класи, творчі зустрічі з письменниками, різні забави для дітей. Належить федеральній - тобто, державній структурі.

Перекресток

Російська мережа супермаркетів, функціонуюча з 1995 р. В Україні купила непогану нідерландську мережу SPAR.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи