Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жовто-блакитний ренесанс українського духу в Придніпров’ї (відео)

Категорія:

9 березня в Січеславі (Дніпропетровськ) на честь 196-ї річниці народження нашого Великого Кобзаря України, українські громадські організації міста здійснили смолоскипну ходу «Від Тараса до Тараса» – від пам’ятника молодого Шевченка в центральній частині міста до найбільшого в світі пам’ятника Шевченка, котрий розташований у найвищій точці Монастирського острова.

У цій ході взяли участь до трьох сотень молодих людей віком до 25 років. З патріотів пенсійного віку скластися міг хіба що «рій». Ця обставина вигідно відзначала згадану подію серед багатьох інших. Вперше молодь за власною ініціативою так натхненно виявила свою патріотичні почуття і повагу до світлої пам’яті українського генія.

Іншою знаковою обставиною була жорстка вимога лідерів громадських організацій щодо недопустимості застосовувати в цій урочистій смолоскипній ході партійних прапорів. Ця обставина різко зменшила кількість учасників. Але це тільки якісно покращило духовну складову акції. Тому було б корисно, щоб ця Січеславська ініціатива була підтримана в Україні. Потрібно заборонити партійним функціонерам отримувати політичні дивіденди на святих іменах наших Героїв.

Хода пройшла організовано і потужно. Порядок забезпечувала осавульська служба, якій допомагали працівники міліції, котрі перекривали рух транспорту по маршруту слідування.

Завершилась хода вражаючими за своєю енергетикою читаннями віршів Тараса.

Смолоскипну ходу висвітлювали як центральні телеканали, так і телекомпанії Січеславської області. Коментарі журналістів були виключно схвальні. Очевидно, що їм передалась позитивна хвиля щирого українського патріотизму, відмитого від партійного фарисейства.

Скоріше всього, хода «Від Тараса до Тараса» тепер буде традиційною.



Також дивіться відео телекомпанії "9 канал"


 


В тему:

Молодіжні організації Ковеля вшанували Кобзаря під правильними жовто-блакитними прапорами

Слава Україні! Пасіонарний сплеск у Січеславі.

Жовто-блакитний Вогнебог

Живе Слово творить державу

Мій бог – Україна, моя релігія – націоналізм

Плекаймо силу!

100% позитиву! (відео)

Тільки для засновників Третього Гетьманату – FORUM.SD.ORG.UA

Жовто-блакитний Вогнебог – прапор Третього Гетьманату
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи