Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жарке Українське літо. Хай Буде!

Політологи, які не знайомі з теорією географічного детермінізму, охрестили події в Північній Африці «Арабською весною». Все це йде від нерозуміння того, що весна вже скасована. Немає її не лише в природі, але й у суспільстві. І нас теж невдовзі чекає не українська весна, а жарке українське літо. І чим довше триватиме у нас суспільна зима, тим навальнішими, швидшими, радикальнішими будуть майбутні зміни.

Давно вже помічено, що період кардинальних суспільних змін збігається з періодом змін кліматичних. Напевно, все таки,  ще до кінця не усвідомлений взаємозв’язок природа-суспільство набагато глибший, ніж здавалося раніше. Схоже, що і сто разів розкритикований географічний детермінізм є «живішим всіх живих».

Ось і в наш час характерною рисою нинішніх кліматичних змін, які особливо яскраво проявилися в цьому році, є те, що проміжні пори року в помірному кліматичному поясі поступово зникають. Через це ми нині й маємо в Україні, що після сніжної зими у березні, практично без будь-якого переходу, в квітні настало жарке літо. Географічний детермінізм нам підказує, що подібне нас чекає і в суспільстві.

В Україні суспільна зима явно затягнулася. Снігові замети в квітні місяці у нас є явним анахронізмом. Політологи, які не знайомі з теорією географічного детермінізму, охрестили події в Північній Африці «Арабською весною». Все це йде від нерозуміння того, що весна вже відмінена. Немає її не лише в природі, але й у суспільстві. І нас теж невдовзі чекає не українська весна, а жарке українське літо. І чим довше триватиме у нас суспільна зима, тим навальнішими, швидшими, радикальнішими будуть майбутні зміни. Квітневі 25-29 градусів плюс - це і є реакція на відсутність вчасної весни. Весну 2004 року, дійсно весну, а не літо, згубив «відкат» у зиму. Тепер же замість звичних для весни 12 градусів плюс одразу вріже літніх плюс 30…

Влада намагається діяти проти ознак весни в Україні спецопераціями і політтехнологіями. Це все йде від абсолютного нерозуміння тих глибинних процесів, які відбуваються в нашій країні. Хоча кому там і що розуміти? Одні просто не здатні на це, інші змирилися з неминучим і просто діють за відомим віршем Миколи Луківа: «нехай будь-що-будь, і тюрма й сума»…, треті не хочуть виступати в ролі тих, які приносять погані новини.

Хлопці, і подекуди дівчата! Літо на носі! А ви розмірковує над маразматичними речами? Хіба над цим треба думати?

Можновладці нині виступають в Україні в образі людей, які в морозному і засніженому березні чомусь вирішили, що раз такі справи, то треба купляти валянки і кожухи, а не футболки і сандалі. Ну зверніться нарешті не до «очевидних» речей, а до природно-суспільних закономірностей. Я цілком можу зрозуміти людей, які від незнання спалювали на багатті тих, які стверджували, що це Земля обертається навколо Сонця, а не навпаки. Правильно, хіба що божевільний не бачить на власні очі, що вранці Сонце встає над Землею, а ввечері заходить. І Земля пласка, але аж ніяк не кругла. Це також кожному відомо. Але ж насправді виявилося, що не все очевидне є правильним.

Для багатьох в Україні здається, що нічого в нас не змінюється. Панує ніч і зима. Це дійсно так, але ситуація складається таки чином, що нібито очевидні і всім зрозумілі речі скоро виявляться абсолютно неправильними. Чим довше буде тривати зима, тим швидше, без будь-якого переходу, буквально в один день настане літо…

Так роблять мурахи. Так можуть робити люди.
 
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Цікава паралель.
"співпадає з періодом" - збігається з...
"детермінізм продовжує залишатися живішим всіх живих" - детермінізм є! живішим всіх живих.
Дуже сподобався вислів: "Чим довше буде тривати зима, тим швидше...буквально в один день настане літо". Дякую!

Творімо разом мову Сенсар!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Цікава паралель.
"співпадає з періодом" - збігається з...
"детермінізм продовжує залишатися живішим всіх живих" - детермінізм є! живішим всіх живих.
Дуже сподобався вислів: "Чим довше буде тривати зима, тим швидше...буквально в один день настане літо". Дякую!

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Хай буде! Бо так вже втомила та зима.

Немає релігії понад істину