Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зеленський попередив рабинів про "колосальний колапс" через хасидів в Умані

Світ:

Президент України Володимир Зеленський закликав юдейську спільноту не допустити масових святкувань Рош га-Шана в Умані цього року. Він зауважив, що "розуміє, наскільки важливе для десятків тисяч хасидів святкування Рош га-Шана" в Умані. Але через коронавірус традиційне святкування доведеться переглянути.

Про це глава держави заявив під час зустрічі з представниками юдейських релігійних організацій України, йдеться у повідомленні на офіційному сайті Президента України.

На початку зустрічі Зеленський подякував за підтримку та молитву за мир в Україні, яка відбулася в День Незалежності.

«В Україні багато різних людей, багато національностей та віросповідань. Але це прекрасно, що ми всі об’єднані в Україні», – наголосив він.

Саме через це він ініціював надання державного статусу низці релігійних свят, зокрема таким: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош га-Шана, Ханука, Великдень християн західного обряду тощо.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна розуміє, наскільки важливе для десятків тисяч хасидів святкування Рош га-Шана – єврейського Нового року. Водночас цьогоріч пандемія коронавірусу внесла суттєві корективи у плани та звички, адже нині епідемічна ситуація в Україні та Ізраїлі викликає велике занепокоєння.

"Всі великі скупчення людей дають приріст інфікування в рази… Масове святкування Рош га-Шана призведе до колосального колапсу. Це буде колапс в Україні, потім це буде колапс в інших країнах", - заявив Зеленський.

Президент України повідомив, що обговорив ситуацію з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, і, за даними глави ізраїльського уряду, в Україну щороку лише з Ізраїлю приїжджають на Рош га-Шана близько 8 тис. вірян.

«Тому вони зверталися до нас, щоб ми закрили Умань. Це свято дуже важливе. Впевнений, що кожного року ми будемо тільки посилювати наші відносини… Але у нас складна ситуація», – пояснив Володимир Зеленський.

Він попросив представників юдейських релігійних організацій України звернутися до єврейської громади із закликом уникати масового скупчення людей на Рош га-Шана цього року.

Глава держави також додав, що через динаміку поширення коронавірусу в Україні уряд планує обмежити в’їзд іноземних громадян.

Наші інтереси: 

Хай там як, але що менше хасидів приїде в Україну, то краще.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Для світової верхівки (глибинної держави, так), виявляється, влада, більш важлива, ніж їхня псевдорелігія.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Для світової верхівки (глибинної держави, так), виявляється, влада, більш важлива, ніж їхня псевдорелігія.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!