Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зеленський підписав держфінансування іноземного кіна в Україні

Іноземні кіновиробники також можуть отримати повернення ще 5% витрат, якщо знімають кіно на основі творів українських авторів чи сюжет на тему збройної агресії проти України.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект про державну підтримку кінематографії, за яким іноземцю компенсуватимуть чверть витрат на зйомки фільму в Україні, повідомляється на офіційному сайті Президента України.

"Очікується, що реалізація закону сприятиме просуванню позитивного іміджу України за кордоном, популяризації українських авторів та творів у світі, співпраці і створенню спільних кінопроектів з провідними західними продюсерами", - йдеться у повідомленні.

Передісторія:

  • 20 вересня за законопроект "щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні" у другому читанні та в цілому проголосували 252 народні депутати.
  • Розробляв законопроект Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на чолі зі "слугою народу" Олександром Ткаченком.

 В Україні досі не працюала система cash-rebate — пільги, що дозволяють іноземним знімальним компаніям повертати до 20−30% видатків, витрачених на зйомках фільму в іншій країні. Така програма працює майже у всіх країнах Європи, зокрема, у Литві. 

Як зауважив у своєму інтерв'ю Дарко Скульський, співвласник компанії Radioaktive, яка брала участь у зйомках серіалу "Чорнобиль", переваги України для світових фільм-мейкерів дуже великі: різноманітність природних ландшафтів, об'ємні індустріальні локації, професійні кадри, хороша техніка і готовність місцевої влади йти назустріч.

 

Наші інтереси: 

Промоція України як локації для світової кіноіндустрії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи