Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Збройні Сили України отримали нові модернізовані танки Т-72

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" (ДП "КБТЗ"), що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", передало українським військовим п’ять відремонтованих танків Т-72. Капітальний ремонт першої партії танків виконаний у рамках державного оборонного замовлення та містить доробки, що мають покращити бойові й технічні характеристики машин.

21030203.jpg

Фото: Укроборонпром

На Т-72 встановлено більш потужний двигун у 840 кінських сил, удосконалено ходову частину гусеницями від танку Т-80, покращено прилади нічного бачення сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Крім того, танки оснащені комплексом динамічного захисту та оновленою системою протипожежного обладнання, йдеться у повідомленні Державного концерну "Укроборонпром".

Однією з головних особливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами "Комбат" виробництва КБ "Луч" із прицільною дальністю 4 км. При цьому "Комбат" пробиває броню завтовшки у 750 мм та повністю ігнорує динамічний захист противника.

Крім того, танки оснащені комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутникової навігаційної системи. Це дає змогу підтримувати зв’язок із піхотними підрозділами для посилення взаємодії на полі бою.

Таким чином, покращення технічних характеристик дало можливість збільшити захищеність, мобільність, вогневі спроможності та управління бойовими машинами.

За словами директора ДП "КБТЗ" Володимира Синявського, "танки Т-72 є результатом переосмислення досвіду ведення війни на сході України. Ми комплексно підійшли до ремонту та суттєво поліпшили тактико-технічні характеристики машин, аби вони краще могли виконувати бойові задачі українських захисників".

Київський бронетанковий завод здійснив капітальний ремонт Т-72 у тісній співпраці з Центральним бронетанковим управлінням Збройних сил України.

“У цьому році ми маємо чітке завдання – збільшити частку підприємств Укроборонпрому в державному оборонному замовленні. Адже головною задачею Концерну є забезпечення армії якісною військовою технікою та озброєнням. Тим більше, зброярська виставка IDEX–2021, з якої я нещодавно повернувся, вчергове продемонструвала високий інтерес іноземних компаній і країн-партнерів до продукції підприємств оборонно-промислового комплексу України”, – розповів про перспективи державного ОПК генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Наші інтереси: 

Підвищення рівня технічного оснащення Української Армії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи