Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Завдяки закупівлям через ProZorro залізнична галузь може зекономити 37,8 млн. гривень

«Укрзалізниця» станом на 16 вересня 2016 року оголосила 106 електронних торгів в системі ProZorro. Близько 80% цих  процедур розпочаті підприємством в останні два місяці. Активна робота через ProZorro вже показала можливу економію коштів 37,8 млн грн. у разі виконання договорів у повному обсязі, а середній рівень зниження цін в результаті аукціонів сягає 12,1%.

Закупівля дизельного палива та транспортного обладнання – це половина оголошених на даний час процедур. В результаті аукціону із відкритих торгів на закупівлю 8 тис. тонн дизпалива філія «ЦЗВ» придбала товар за ринковою ціною у 18,395 грн/т (15,2 грн/л), що на 6% менше від пропозиції, з якою компанія-переможець вийшла на аукціон і на 15% менше від очікуваної вартості закупівлі.

Торги із закупівлі мастильних олив, а саме 487 тонн оливи індустріальної також, показали значну економію - понад 50% від очікуваної вартості закупівлі. Найближчим часом очікується підписання договору поставки з переможцем.

Загалом на даний час в системі оголошено сім процедур на закупівлю дизпалива загальним об’ємом 47,5 тис. тонн та очікуваною вартістю 1 002 млн грн. Крім того, оголошені торги на закупівлю підшипників, радіостанцій, запасних частин, комплектів постільної білизни, шлагбаумів, кабельно-провідникової продукції тощо.

Загалом за вісім місяців поточного року, з січня по серпень, філія «ЦЗВ» оголосила 153 процедури закупівлі згідно із Законом України «Про здійснення державних закупівель», уклала 204 договори поставки на загальну суму 8,73 млрд грн.

Нагадаємо, що 31 серпня за ініціативи філії «Центр забезпечення виробництва» відбувся круглий стіл за участі менеджменту Укрзалізниці, представників державних органів влади, народних депутатів, виробників та трейдерів нафтопродуктів, експертів.

Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму про взаємопопрозуміння між ПАТ «Укрзалізниця» та нафтотрейдерами.

Наші інтереси: 

Початок якогось реформування монополіста.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи