Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зарплата для бюджетників у 2020 році

В останній час, дуже гостро повстає проблема рівня заробітних плат працівникам, які працюють в бюджетній сфері. На даний момент, більшість населення працює саме на державних посадах та бюджетних місцях, і, нажаль, рівень оплати за їх роботу призводить до таких негативних наслідків, як пошук роботи за кордоном.

Також, досить гострою є проблема заборгованості по заробітній платі. Є надія, що 2020 рік принесе нові поштовхи в оплаті праці працівникам державних установ, лікарям та науковцям, вченим та педагогам, робітникам соціальної сфери.

Чи варто чекати підвищення рівня оплати праці бюджетникам в 2020 році

До категорії бюджетних працівників, які отримують заробітну плату з казни держави, відносяться:

  • педагоги, вчителі, вихователі, нянечки;
  • наукові працівники;
  • лікарі, медсестри;
  • правоохоронні органи, працівники митної служби, прикордонники;
  • працівники служб по захисту пенсіонерів, інвалідів, неповнолітніх дітей;
  • працівники держустанов.

Цей перелік – основна частина працюючого населення, яка дбає про добробут всіх жителів країни, а чисельність самих працівників досягає чотирнадцяти мільйонів осіб. Підставою для підвищення рівня оплати праці для перерахованих категорій працівників, є підвищення рівня мінімальної оплати праці та прожиткового мінімуму https://ukr-life.com.ua/zarplata-derzhsluzhbovciv-u-2020-roci/.

Найменше отримують ті працівники, які не мають великого досвіду або тільки прийшли працювати в держпідприємство чи установу. Також, працівники нижніх категорій в більшості випадків отримують саме мінімальну заробітну плату, встановлену урядом країни. На 2020 рік, заплановано в бюджеті рівень мінімальної заробітної плати в сумі 4425 тисяч гривень. Також, очікується збільшення рівня середньої заробітної плати (за 2019 рік, середня заробітна плата для бюджетників – 9540 гривень). 2020 рік обіцяє суттєве підвищення середнього рівня заробітної плати бюджетників до рівня в 10 537 гривень.

Нюанси підвищення заробітних плат. Хто отримає найбільше прибавки

Відповідно до прийнятого верховною радою закону в 2019 році, чиновники можуть не розраховувати на великі премії. Загальна сума винагороди з 2020 року, не повинна перевищувати 30 відсотків.

Згідно з новою медичною реформою, на корінну зміну в оплаті праці варто розраховувати лікарям. В залежності від кількості пацієнтів, які прикріплені до сімейного лікаря, буде залежати рівень оплати праці (чим більше пацієнтів, тим більше виплати). Висококваліфіковані лікарі (хірурги, терапевти), будуть отримувати заробітну плату в залежності від своєї кваліфікації та досвіду. Також, обговорюються зміни в оплаті праці вчителям (реформа - гроші ходять за школярем, на прикладі з медичною реформою), які дадуть змогу підвищити рівень заробітних плат тим вчителям, які навчають велику кількість дітей.

Найбільше в 2020 році додадуть до заробітної плати військовослужбовцям (солдатам, керівникам бригад та підрозділів, морякам).

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи