Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Замислились над питанням відновлення зубів? Розмірковуємо разом над можливостями, що існують

Як не крути, а зуби річ важлива. Першими на думку спадають їх естетична та жувальні функції, але не слід забувати й про те, що зуби допомагають нам у вимові звуків. Що саме з перелічених аспектів підштовхне кожного з нас на відновлення утрачених протягом життя зубів питання індивідуальне.

Тут можна заперечити, що не кожен з нас стикається із втратою зубів. Але шанси на те є у кожного стовідсотково. Травми, неодноразове лікування зубів, вікові зміни, порушення трофіки ясен, атрофічні зміни кісткової тканини, погана гігієна ротової порожнини, тютюнопаління - все це є факторами, що підвищують ризик втрати або руйнування зубів.

Коли зуб зруйновано частково (дефект менш ніж 50% коронкової частини), за його відновлення можна поборотися: запломбувати або використати техніки мікропротезування (вініри, керамічні накладки та ін.).

Якщо наслідки руйнування більші (дефект більш ніж 50%), стоматолог запропонує протезування зубів (Київ, dent-art.com.ua) із використанням штучної коронки.

Штучна коронка повністю відновить функціональність втраченого зуба і буде естетично виглядати (візуально не відрізняється від природних зубів).

Ціна коронки на зуби залежить від матеріалу з якого вона виготовлена та вартості супутніх послуг стоматолога: https://dent-art.com.ua/protezirovanie-ortopediya, вартість лікування зубних каналів, підготовка поверхні зуба, зняття відбитка та виготовлення самої коронки.

Найбільш міцними та довговічними є керамічні та цирконієві коронки. Їх майже неможливо відрізнити візуально від натуральних зубів, зовнішній вигляд таких коронок є незмінним протягом терміну служби (не змінюють колір від харчових продуктів чи кави).

Матеріал адаптується під зубну поверхню зубів протилежної щелепи, тож стираємість поверхні штучної коронки та природної буде рівномірною.

Керамічні коронки також обирають для пацієнтів, що мають схильність до алергічних реакцій на метали. Адже кераміка вважається біоінертним матеріалом.

У випадках, коли коренева система зуба не збережена використовують інші техніки протезування зубів: бюгельне, мостоподібне, протезування на імплантах або за допомогою пластинчастих акрилових протезів.

Кожна техніка протезування зубів має свої особливості й показана для певних ситуацій (залежить від кількості відсутніх зубів, розташування у зубному ряді та ін.).

Останнє слово у виборі методики лишається за стоматологом, адже лише лікар може повною мірою оцінити висхідний стан зубощелепної системи та обрати варіант протезування, що буде найкращим чином відновлювати функції втрачених зубів.

Попереджати проблеми із зубами завжди краще, ніж виправляти наслідки втрати. Та якщо вже так склалися обставини, що зуб зруйновано, не відкладайте питання надовго, запитайте свого лікаря-стоматолога та будьте певні, що існує варіант протезування який вирішить вашу проблему.

 

Джерела:

Нідзельський М. Я. Ортопедична стоматологія для лікарів-інтернів: навчальний посібник / М. Я. Нідзельський, Г. М. Давиденко, В. В. Кузнецов. – П.: ФОП Болотін А. В., 2016. – 216с
Ортопедическая стоматология: учебник под ред. И. Ю. Лебеденко, Э. С. Каливраджияна. - М. : ГЭОТАР-Медиа, 2016.
Матеріали сайту ДентАрт

Наші інтереси: 

Краса та здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи