Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Захід переоцінював військові спроможності РФ. Україна здивувала рішучим опором, який чинить російському вторгненню

Війна пішла не за планом Кремля. Попереду може бути ескалація. Від використання масованої артилерії, щоб перетворити міста на порох, до невибіркового бомбардування лікарень і багатоквартирних будинків, щоб тероризувати мирних жителів і зламати їхню волю. Російська військова тактика залишається незмінною протягом десятиліть.

22031301.jpg

Фото: ЦАПЛІЄНКО_UKRAINE FIGHTS

Про це у своїй статті "As the Russian army struggles in Ukraine, the West braces for what Putin might do next" пише Маррі Брюстер (Murray Brewster), військовий аналітик канадського видання CBC.

Головний військовий командувач Канади та його західні колеги докладно писали про невдачі та обмеження кампанії російської армії в Україні. Вперше за останні десятиліття вони бачили, як їхній супротивник веде велику війну.

Сказати, що начальник штабу оборони генерал Вейн Ейр (Wayne Eyre) був здивований тим, що він побачив, було б нічого не сказати враховуючи розмір російського вторгнення: важку броню, артилерію повітряні сили, а також репутацію, яку росіяни принесли на поле (битви).

"Те, що ми спостерігали перед війною, це переоцінка можливостей і готовності Росії воювати, і, можливо, недооцінка опору, який чинили б українські сили".

Очевидна нездатність піхоти, інженерів, танків, великогабаритних гармат і винищувачів армії вторгнення працювати разом стала одним із найбільших сюрпризів, зауважив Ейр.

Більшість людей наразі бачили кадри з дрона, на яких танкові колони, спіймані на відкритому повітрі, бачили, як українські фермери захоплюють мобільну зброю. Історії про логістичні вантажівки, які залишаються без пального, і як погано годують російських солдатів, багато говорять західним командирам про противника, з яким, можливо, доведеться боротися.

"Ми розуміли, що українці воюватимуть, але вони роблять це феноменально. Їх запал обороняти батьківщину очевидний. З російського ж боку виникає багато запитань з приводу того, що вони взагалі роблять", - зазначив генерал.

Він додав, що погана російська військова логістика та догляд за технікою впадають у вічі.

А тим часом територіальна оборона Чернігівщини знищує ворожу техніку.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за аналізом західних військових російсько-української війни 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи