Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Її вилікували і вона житиме. Маленька прикарпатка дякує усім за порятунок

Наприкінці 2010-го ця прикарпатська сім’я була у відчаї. У Тетянки Мацюк діагностували апластичну анемію.

28s05_posle.jpg

Щаслива дитина!
Щаслива дитина!

Наприкінці 2010-го ця прикарпатська сім’я була у відчаї. У Тетянки Мацюк діагностували апластичну анемію. Хвороба вражає кістковий мозок, який виробляє клітини крові. Діагноз медики вважають несумісним із життям. Дитину могла врятувати лише трансплантація за кордоном. Окрім важкої хвороби, удар в спину сім’я дістала й від вітчизняної медицини. Тетяні влили кров, заражену гепатитом. Шанси з кожним днем зменшувалися.

«Ми приїхали туди, в Тані, сказали, є офіційні підтвердження, 12% кліточок ще були живі», - розповідає мати Тетяни Марія Мацюк.

Страшна хвороба маленької Тетянки Мацюк об’єднала людей, які іноді приносили останні гроші, аби лише врятувати дитину. Створювали групи у соціальних мережах, проводили благодійні акції та концерти, волонтери ходили від квартири до квартири, збираючи фактично по гривні. Після різних складнощів, опору організму донорським клітинам, Тетянка повернулася в Україну, все ще з величезною кількістю медикаментів, але з шансом на повне одужання.

«В такій ситуації, як я опинилась, я би не бажала найгіршому ворогу. Якщо вас спіткає проблема, ніколи не треба падати у відчай. Ніколи. Хоч це так важко. Треба все просити Бога, а Бог все скерує», - каже мати Тетяни Марія Мацюк.

Нині в 14-річної дівчинки дорослі думки. Тетянка з захопленням розповідає про життя в Німеччині і турботу цієї держави про людей. Каже, що на власному прикладі зрозуміла:

українці дуже щирі та сердечні люди, і вони заслуговують на краще життя.

Нині у Мацюків нова українська бюрократична тяганина. Третину суми на лікування, 98 тисяч євро, на рахунок німецької клініки повинна перерахувати держава. Втім, українські чиновники щоразу відтягують оплату, вимагаючи все нових документів. З грошей, які збирали для Тетянки прості українці, залишилось 23 тисячі гривень. Їх мама вирішила розділити між дітками, які також потребують лікування за кордоном. Оксана Кваснишин, «ФАКТИ», ICTV

Джерело: fakty.ictv.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи