Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європа покриє основну частину витрат на реконструкцію України

Європейський Союз планує створити трастовий фонд солідарності для фінансування відбудови зруйнованої війною України. Країнам-членам ЄС було сказано, щоб вони були готові оплачувати основну частину витрат.

Буде створений фонд (за зразком фонду відновлення після Covid-19) для країн-членів. Він фінансуватиме інвестиції та реформи за домовленістю з урядом України, але неясно, скільки буде надано через гранти чи позики, пише Bloomberg.

Оскільки війна все ще триває, представники виконавчої влади ЄС не бажають оголошувати ціну цього завдання, але заявили послам ЄС, що ця цифра сягне сотень мільярдів євро протягом десятиліть.

Очікується, що питання післявоєнного відновлення України і можливих військових репарацій буде в центрі уваги протягом наступних тижнів, оскільки високопоставлені чиновники в Брюсселі та Вашингтоні планують обговорити способи фінансової підтримки Києва і гарантії того, що величезні суми будуть використані за призначенням.

Ендемічна корупція в Україні – і відсутність надійних механізмів нагляду – є однією з найбільших проблем. Нідерланди припустили, що будь-який новий інструмент реконструкції може бути використаний, щоб допомогти впровадити урядові структури в Україні, які б наблизили її до ЄС і згладили її остаточний шлях вступу.

Наші інтереси: 

Україну справді розглядають як майбутнього члена ЄС. Розуміємо, що після війни в Україну підуть гроші. Потрібно не допустити, щоб високопоставлені чиновники-паразити продовжували свою ганебну практику розкрадання грошей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи