Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європа не зацікавлена, щоб Україна стала потужним економічним гравцем

Світ:

Відновити індустріальний виробничий потенціал, який втратила Україна, можна за допомогою насамперед "серйозних" внутрішніх інвестицій. Для цього потрібна системна робота уряду і Національного банку України з втілення у життя економічної політики. Про це заявив голова комітету економістів України Андрій Новак у ефірі Українського радіо.
"Без системної роботи всередині країни якимись зовнішніми чинниками чи то зоною вільної торгівлі з Європою, чи зоною вільної торгівлі з Російською Федерацією, чи Світовою організацією торгівлі, до якої ми раніше вступили, внутрішні проблеми ніколи не можна вирішити. Свої внутрішні проблеми ми можемо вирішити лише внутрішніми економічними механізмами.

І треба забути ілюзію, що нам хтось ззовні буде робити розвиток економіки. Ніхто у світі не зацікавлений, щоб Україна стала потужним економічним гравцем. У першу чергу, це не потрібно європейським країнам", - сказав він.

"І якщо європейські компанії внаслідок настання в Україні привабливих економічних умов протягом певного часу будуть розміщувати у нас свої виробництва, то вже тоді будуть зацікавлені, щоб їх розвивати. Це означатиме для нас більше робочих місць, які будуть більш високо оплачувані. Але на сьогодні, порівнюючи наші інвестиційні умови навіть із сусідами, ми програємо", - додав експерт.

За його словами, треба підвищувати конкурентоздатність вітчизняних підприємств і продукції.

"Для цього треба набирати конкурентних виробничих форм. А це крупна корпоративна форма, як не крути. До цього привела еволюція крупних економічних відносин. А у нас зараз переважно працюють окремо взяті заводи, фабрики, виготовляють вузьку номенклатуру виробів.

Звичайно, коли приходить крупна корпорація на український ринок, вона просто деякий час демпінгує, доводить наших виробників до банкрутства, і на цьому наше виробництво закінчилось", - зазначив Новак.


В тему:

Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.

Суперкорпорація Україна

До всесвітньої української держави-громади

Тотальна війна: алкоголь та фальсифікація історії ефективніші за літаки чи ракети

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи