Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЄС визначив Україну одним з пріоритетних партнерів Європейської водневої стратегії – Кулеба

Європейський Союз визначив Україну своїм пріоритетним партнером у реалізації Європейської водневої стратегії та постачанні новітнього енергетичного ресурсу на європейський ринок. 

20071001.png

Фото: glavcom.ua

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Вчора в Брюсселі відбулася без перебільшення історична подія: презентація Європейської водневої стратегії, яка започатковує нову технологічну революцію в Європі. ЄС покладає сподівання на Україну як одного з пріоритетних партнерів у постачанні водню до Європи. Ми працювали саме на цей результат, адже він відповідає потенціалу та європейським амбіціям України», – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Воднева стратегія складає невід’ємну частину Європейської зеленої угоди. Ця масштабна ініціатива покликана  перетворити Європу на перший кліматично нейтральний континент до 2050 року. Для її втілення ЄС планує скорочувати кількість вуглецевих викидів на 100 млн тонн щорічно та врешті відмовитися від викопних джерел палива.

Згідно з документом, який презентував 8 липня у Брюсселі віцепрезидент Європейської Комісії Франс Тіммерманс, ЄС підтримує амбітні плани європейської промисловості з будівництва потужностей для виробництва зеленого водню.

Єврокомісія окремо виділяє Україну як пріоритетного партнера у розвитку водневої енергетики, враховуючи її природні ресурси, взаємопов’язаність інфраструктури та технологічний розвиток.

Раніше повідомлялося, що ЄК оголосила про початок «водневої революції» в енергетиці. За планами, у період 2025-2030 років водень повинен стати головною складовою інтегрованої енергетичної системи. 

Наші інтереси: 

Новітні технології для покращення екології Землі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Але скотарство залишається без змін, навіть трохи зростає. А саме скотарство, без переробки навозу на біогаз, є головним джерелом викідів парникових газів, насамперед, метану.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Але скотарство залишається без змін, навіть трохи зростає. А саме скотарство, без переробки навозу на біогаз, є головним джерелом викідів парникових газів, насамперед, метану.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Мова іде про новий - старий вид транспорту на водні. Нові технології можна використовувати як на добро так і на зло. Як би там не було а найбільш і небезпечний газ це окиси азоту а не вуглецю.Крім того в вихлопних газах є багато інших шкідливих елементів які небезпечні тим, що накопичуються і самостійно не виводяться з організму.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.