Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Є ким пишатися: наймолодший в Україні голова подарував селу друге життя

Безкоштовний Wi-fi, відремонтовані дороги та укомплектовані навчальні заклади – таким стало село Подільське, що на Черкащині, яким керує наймолодший сільський голова України Артем Кухаренко.

 

Молодий, амбітний і працьовитий 24-річний Артем Кухаренко нині наймолодший сільський голова в Україні. Коли балотувався на посаду у 2015 році, хлопець був ще студентом. Тоді його кандидатуру підтримали 80% селян.

У першу чергу хлопець взявся за дороги. Асфальтувати – задорого. Тому за 30 тисяч гривень залатав ями бетоном. Фінансово допомогла районна рада і спонсори. Та левову частку селяни самі заробили на благодійному концерті.

Пізніше у центрі Подільського з'явився безкоштовний Wi-fi, а у відремонтованому будинку культури незабаром буде кінотеатр і тренажерна зала. Також у сільських освітніх закладах змінили вікна і двері, закупили у шкільні класи нові парти, а у дитсадок – ліжечка та іграшки. На вулицях же повністю відновили освітлення.

У селі живуть 800 людей. Більшість працює на місцевих фермах. Молодь хоче залишитись жити у селі і подає у сільраду заявки на житло. Наприклад, занедбаний гуртожиток у перспективі стане будинком для щонайменше 20 молодих сімей Подільського.

Цьогорічний бюджет села складає один мільйон гривень. Тож місцева влада вже у пошуках фінансування. Найперше, що потрібно, це провести каналізацію, воду та газ до гуртожитку.

Молодий керівник вже цього року планує створити у селі зони відпочинку, відновити озеро, провести людям воду, зробити дороги і заснувати сміттєвий кооператив. Та найголовніше – це знайти інвесторів, а відтак забезпечити селян роботою.

 

 

Наші інтереси: 

Україну змінять молоді!  Молоді тілом і духом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Такі новини надихають! Дякую, Олено, що знаходите такі. Це уже творення Нової України молодими і справжніми. Хай Буде!

Sapienti sat.

Коментарі

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Такі новини надихають! Дякую, Олено, що знаходите такі. Це уже творення Нової України молодими і справжніми. Хай Буде!

Sapienti sat.