Зображення користувача Андрій Камінь.
Андрій Камінь
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Янукович і Тимошенко таємно домовлялися про розподіл влади на найближчі 20 років - ЗМІ

Політичний "шлюб", що так і не відбувся, мав тривати до 2029 року.

У "Межигір'ї" знайшли договір про широку коаліцію між політичними силами Віктора Януковича та Юлії Тимошенко. Проект, який датований ще 14 квітня 2009 року, за кілька місяців до початку виборчої кампанії, так і не був підписаний.

Проект передбачав розподіл влади на двох – починаючи з посад президента і прем'єр-міністра і закінчуючи районними радами у найвіддаленіших місцях України, пише "Українська правда".

Змова з Януковичем також гарантувала Тимошенко прем'єрство: "Сторони зобов'язуються не допускати голосування членами їх фракції за відставку прем'єр-міністра". Президентом же після внесення змін до Конституції щодо обрання президента в парламенті спочатку мав бути лідер регіоналів, тобто Янукович.

Після того президентом мала б стати Тимошенко: "Сторони беруть зобов'язання на чергових чи позачергових виборах президента України в 2009-2010 роках обрати в Верховній Раді представника сторони 1 (Янукович). Представник сторони 2 – діючий прем'єр-міністр (Тимошенко) обіймає посаду до обрання Верховної Ради в березні-липні 2014 року".

А у випадку розпуску Верховної Ради президентом (на той час Ющенком) домовлялися навіть проводити масові протестні акції: "Сторони беруть зобов'язання застосувати всі заходи та ресурси, включаючи масові протестні акції, а у випадку необхідності (...) застосують відсторонення президента та розпочнуть процедуру імпічменту".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи