Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 9

Який матеріал шкарпеток краще обрати?

Більшість людей надають перевагу гуртовим закупівлям шкарпеток, щоб не повертатись до цієї теми регулярно. Проте для того, щоб обрати дійсно якісні елементи гардероба, необхідно заздалегідь визначитись з особливостями моделей та їх матеріалом. Саме цей критерій завжди був найважливішим при купівлі шкарпеток. Як же зробити правильний вибір, щоб забезпечити себе якісними виробами на довгий час? Насправді існує чимало факторів, які потрібно враховувати. Серед них сезон, вартість, розміри та особисті побажання.

В цій статті ми пропонуємо ознайомитись з найпопулярнішими матеріалами, які використовують для виготовлення шкарпеток, а також з їх властивостями та рекомендаціями щодо вибору на сайті https://novaliniya.com.ua/.

Рекомендації з вибору якісних шкарпеток 

Загальновідомий факт про те, що вироби з натуральних матеріалів більш приємні на дотик та корисніші для тіла, важко заперечувати. Такі шкарпетки мають кращу пропускну здатність та створюють всі умови для збереження комфортної температури. Проте варто зазначити і недоліки натуральної тканини: в результаті прання вироби можуть зменшитись у розмірі, втратити яскравий колір, зім’ятись та в цілому зношуватись набагато швидше. 

Бавовна

Бавовняні тканини можуть бути різними: сатин, батист, шифон, фланель, рогожка та інші. Шкарпетки з таких матеріалів більш зручні у теплі пори року, оскільки забезпечують вільний доступ повітря до тіла та захищають ноги від перегріву. Більш зручна в експлуатації не чиста бавовна, а поєднання натуральних компонентів з невеликою частиною синтетичних волокон. Така технологія робить вироби більш міцними та зносостійкими, а також презентабельнішими на вигляд. 

Бамбук

Такі шкарпетки містять в собі натуральні бамбукові волокна. Тканина популярна за рахунок своїх антибактеріальних властивостей, здатності чудово вбирати вологу та блокувати неприємний запах. Якщо вам потрібні надійні та зручні предмети гардероба, які з часом не стягуються та залишаються презентабельними, варто зупинити вибір на бамбукових моделях з невеликою домішкою синтетики.

Вовна

Вовняна тканина також може бути різною: кашемір, ангора, альпака, мохер тощо. Вона чудово підходить для виготовлення зимових виробів, оскільки має здатність чудового збереження тепла і просто незамінна за умови низької температури. 

Льон

Популярність цього матеріалу незмінна вже протягом багатьох років, адже він має чудові експлуатаційні властивості. Льон є гіпоалергенним, сприяє зняттю втоми та покращенню кровообігу. Також серед його властивостей є антисептична дія. З льону часто роблять класичні чоловічі короткі шкарпетки. Такі вироби міцні і не втрачають свою форму після прання. 

Шкарпетки зі штучних матеріалів

Попри велику кількість переваг натуральних тканин, більш надійними та зносостійкими завжди будуть шкарпетки з додаванням синтетики. Завдяки штучним волокнам вироби стають міцнішими та більш симпатичними.

Віскоза

В основі тканини природна целюлоза, яка обробляється штучною технологією. Зовні матеріал нагадує вовну, бавовну або шовк. Такі шкарпетки будуть дуже практичними та приємними тактильно. Проте на них можуть утворюватись затяжки та колір з часом втрачається.

Синтетика

Шкарпетки з чистої синтетики зустрічаються досить рідко. Частіше синтетичні волокна додаються до натуральних матеріалів, щоб покращити експлуатаційні властивості виробів та їх зовнішній вигляд. З цим компонентом предмети гардероба стають більш еластичними та міцними, тому носяться довше. 

Насправді обрати ідеальний склад шкарпеток просто неможливо, оскільки все залежить від особистих вподобань клієнтів. Ми рекомендуємо відстежувати попит на такі товари та відштовхуватись від результатів спостережень.

Наші інтереси: 

Комфортний одяг.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи