Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Яку роль виконують протипролежневі вироби і як їх вибрати

Матраци і подушки від пролежнів принесуть користь тільки тоді, коли будуть вибрані правильно. Самостійно складно співвіднести особливості захворювання з нюансами роботи протипролежневої системи.

Вироби мають між собою певні відмінності. Одні з них є дієвими виключно на перших стадіях подразнень, тоді як інші здатні допомогти навіть на четвертій. Тому щоб вибір був правильним, краще відразу звернутися за допомогою до фахівця.

Види протипролежневих виробів

Пристосування поділяються на статичні і динамічні. У першому випадку поверхні протипролежневих матраців та подушок адаптуються до будь-яких особливостей тіла, завдяки чому тиск на різні точки розподіляється рівномірно. Цей варіант підходить для пацієнтів, що рухаються або знерухомлені тільки частково.

У другому випадку вироби оснащуються компресором, через що їхня поверхня є рухомою. Досягти протипролежневого ефекту виходить завдяки зміні повітряного тиску та навантаження. Вироби рекомендовані до використання повністю іммобілізованими та паралізованими пацієнтами.

Для виготовлення подушок і матраців використовуються різні матеріали. Їхня форма, розмір, структура поверхні також є різними. Щоб не помилитися у виборі, можна звернутися до фахівців інтернет-магазину OSD. Для підбору найбільш ефективних засобів потрібно надати медичний висновок, у якому прописана інформація про стан хворого, наявність та ступінь прогресування пролежнів.

Якими бувають протипролежневі подушки і на що вони здатні

Паралізовані люди, які багато часу проводять у положенні сидячи, можуть отримати пролежні через порушення нормального кровотоку, завалювання вбік, сповзання. Цим чинникам здатні запобігти антипролежневі подушки. Вони чинять мікромасажний вплив, а отже – покращують кровообіг, запобігають появі відмерлих тканин.

Купити протипролежневу подушку можна від різних виробників. Добре зарекомендувала себе продукція Roho, яка має наступні переваги:

  • Універсальна форма. Квадратна класична подушка з секціями підходить для користувачів, які, сидячи в кріслі, не потребують додаткової опори.
  • Ефект флотації повітря. Плавно перетікаючи у взаємозалежних комірках, воно забезпечує рівномірний розподіл навантаження. Більш дорогі моделі оснащені спеціальним клапаном «контроль пам’яті».
  • Профілактика. Невисокі пристосування призначені для профілактики пролежнів першої і другої стадії.
  • Лікування. Деякі моделі можуть бути використані пацієнтами з уже наявними порушеннями, включаючи четвертий ступінь складності. Їхня вартість, відповідно, вища, ніж у звичайних.

Для виготовлення подушки для пролежнів використовується прогумована основа, яка виключає сповзання з візка. За бажанням, її можна замовити разом із спеціальнийм чохлом.

Основним матеріалом, який служить для створення подушок Roho, є неопрен. Гладка поверхня не дає виробам прилипати до шкіри, не реагує на зміни температури, не боїться активних миючих засобів. Системи від пролежнів Roho індивідуально налаштовуються під пацієнта, тому є високоефективними.

Матраци від пролежнів Roho

Як і подушки, вони досить ефективні, здатні лікувати вже набуті ураження шкіри, включаючи четверту стадію. Вироби адаптуються до особливостей тіла, підтримують стабільний кровообіг, виключають утворення точок надмірного тиску.

Комірчасті матраци Roho Prodigy, наділені ефектом Air Flotation, не потрібно підключати до джерел зовнішнього живлення. Вони легкі у догляді. Їх можна мити і дезінфікувати. Пацієнта, розташованого на пристосування, перевертати потрібно невелику кількість разів.

Наші інтереси: 

Здоров'я, медицина, медобладнання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи