Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Які засоби треба використовувати для загоєння ран

Випадково поранитися людина може будь-де. Навіть маленькі ранки чи садна можуть приносити дискомфорт в життя людини, тому краще забезпечити їх чистоту задля запобігання інфікування у майбутньому. Саме тому існують спеціальні засоби для загоєння ран, які вам у цьому допоможуть. В цій статті ви дізнаєтесь, як можна швидко дезінфікувати рану, які засоби діючі та що треба робити.

Чому треба використовувати декспантенол

Декспантенол становить собою хімічний склад, який складається з вітамінів групи B та пантотенової кислоти. Він бере активну участь у регенерації тканин. Завдяки декспантенолу можна прискорити клітинний метаболізм. В результаті чого прискорюється процес загоєння ран та опіків.

Оскільки речовина в такому випадку використовується локально, то він немає ніякого впливу на організм людини, в результаті чого є безпечним для використання навіть для новонароджених, вагітних чи годуючих матерів.

В яких формах може випускатися препарат на основі декспантенолу

Препарати, що містять у собі компонент декспантенол можуть випускатися у вигляді мазі, крему, спрею. В залежності від вибору препарату можуть бути інші допоміжні складові, тому треба уважно дивитися на склад. Мазі мають жирну структуру, вони добре підходять для профілактики пелюшкового дерматиту та після гігієнічних процедур. Завдяки жирній структурі можна захистити шкіру дорослих від переохолоджень, або опіків. Вона використовується у якості загоєння ран, саден і обробки опіків.

Крем дуже легко розмазується та вписується у шкуру без будь-яких залишків. Призначений за доглядом шкіри обличчя та тіла. Він допоможе запобігти лущенню, почервонінню, буде захищати від морозу, вітру, а також ультрафіолетового випромінювання.

Також декспантенол може бути у вигляді спрею. В ньому міститься додатково ще хлоргексидин, який оптимальний для обробки опіків та інших мокрих ран. Такий спрей наноситься на відстані 10 см, тому не потрібно торкатися болючих частин та не давати додаткового дискомфорту. А оскільки хлоргексидин ще й дезінфікує, то знижується ризик приєднання бактеріальної інфекції.

Не залежно від вибору засобу, необхідно розуміти, що підбираються вони індивідуально в залежності від ваших потреб. Під час вільних опіків крем на основі декспантенолу діє у якості екстреного варіанту, але краще звернутися до лікаря за медичною допомогою. Всі інші тріщинки, ранки та лущення він сприяє швидкому загоюванню.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи