Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 8

Які білкові продукти можна вживати в Великий піст

Дарма що те, що під час Великого посту що вірить доводиться себе обмежувати багато в чому, зовсім необов'язково переходити на повне голодування. У раціоні як і раніше повинні міститися жири, білки та вуглеводи в потрібній кількості.

Тільки отримати їх можна буде не з м'яса та інших заборонених у Великий піст продуктів. Допоможуть продукти з найвищим складом білка, а також інші страви, які дозволений вірянин за сім тижнів до Великодня.

Дозволені продукти під час Великого посту

Перелік продуктів досить широкий. Наприклад, вживати можна їжу рослинного походження. На продукти тваринного походження накладається серйозна заборона. Допускаються в різних видах:

  • овочі;
  • фрукт;
  • цукат;
  • сухофрукти;
  • чорний хліб і хлібці;
  • гриб;
  • різноманітні каші;
  • макарони;
  • насіння і горіхи.

Для суботи та неділі список дозволених продуктів істотно ширше. Наприклад, до раціону можна додати пісне масло і вино. Також відповідно до християнських канонів, харчування можна урізноманітнити рибою або морепродуктами, але зробити це допускається лише два рази протягом усіх семи тижнів Великого посту.

Чай і кава в традиційному розумінні теж небажані, зате можна пити трав'яні відвари та настої, цикорій, квас, морс та інші напої. Про те, що можна вживати у Великий піст 2022, ви зможете докладніше дізнатися в матеріалі за посиланням. Від газованої води і солодких напоїв краще відмовитися.

Як бути, якщо тримати пост важко

Варто відразу визначити, що Великий піст більше стосується не харчових звичок або обмежень в харчуванні. Він важливий для справжніх вірянин, оскільки дозволяє стримати свої пороки, позбутися плотських бажань, стати скромніше і слухняніше на шляху до Бога. Саме тому важливо налаштуватися на духовне і душевне очищення. А обмеження в харчуванні вже виступають додатковим інструментом для упокорення плоті.

Особливо важливо про це пам'ятати тим, хто розглядає Великий піст в якості дієти. Це категорично неправильний підхід. Тому і витримувати істотні обмеження варто тим, хто готується до зустрічі з Богом, планує відкрити для нього душу і серце.

Якщо витримати піст вдається з великими труднощами, церковнослужителі рекомендують більше часу присвячувати молитві, щосили уникати спокус, а також боротися з ними, прикладаючи максимум зусиль. І тоді харчові обмеження будуть в радість, адже душа відчує справжнє полегшення і єднання з богом, а Віра зміцниться ще сильніше.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи